Μια καταγγελία για απαράδεκτη εργοδοτική συμπεριφορά και συνάμα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία έκανε μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Ελένη, που μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, εργαζόταν σε επιχείρηση εστίασης στην συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την ίδια, μια συνάδελφος της είχε πυρετό. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης, έδωσε άδεια στην εμπύρετη γυναίκα, απαγορεύοντας της όμως να κάνει τεστ κοροναϊού, ώστε να μη συνδεθεί το μαγαζί με κρούσμα κοροναϊού και εμπλακεί και ο ΕΟΔΥ.

«Μετά από 7 μέρες η συνάδελφος συνέχισε να έχει πυρετό. Της πρότεινα να πάει να κάνει τεστ. Το αφεντικό της απαγόρευσε να κάνει τεστ. Όμως επειδή νοσούσε και ο φίλος της κοπέλας, που ήταν μάλιστα σε άσχημη κατάσταση, πήγε έκανε τεστ και βγήκε θετικός. Του είπαν από τον ΕΟΔΥ ότι πρέπει να νοσηλευτεί. Μας ενημέρωσε για το γεγονός η κοπέλα, ώστε αν έχουμε συμπτώματα να κάνουμε τεστ. Όταν συζητούσαμε το ζήτημα στο μαγαζί, πρότεινα στο αφεντικό να κάνουμε απολύμανση τις ώρες που δεν λειτουργεί το κατάστημα, γιατί είμαστε κατάστημα εστίασης. Το αφεντικό μου πρότεινε να βγω πέντε μέρες σε ρεπό για να μην ανησυχώ και στη συνέχεια μου είπε να πάω στον λογιστή να υπογράψω την παραίτησή μου» περιγράφει η κ. Ελένη.

«Τώρα είμαι ξεκρέμαστη και δεν μπορώ να μπω σε αναστολή» πρόσθεσε, ενώ ο εργοδότης απέλυσε και τη γυναίκα που νοσούσε με κοροναϊό. Η άλλη γυναίκα που απολύθηκε φοβόταν να το καταγγείλει και έτσι η κ. Ελένη μίλησε μόνη της για τα γεγονότα.

Ο φοροτεχνικός, Ευάγγελος Αμπελιώτης, πρότεινε στην απολυμένη γυναίκα να καταγγείλει την περίπτωσή της στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να δικαιωθεί.