Ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης για αναστολή των πλειστηριασμών καθώς και οικονομική ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά νοικοκυριών προανήγγειλε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην τριτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτές προτάσεις που κατέθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αναστολή των πλειστηριασμών, τόνισε ότι «θα υπάρξει με σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Σε ότι αφορά ειδικότερα τις προτάσεις Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. Το πως και με ποιο τρόπο καθώς και το πότε ακριβώς, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κανει μέχρι σήμερα κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε δίκιο και στις επισημάνσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στα σχολεία λέγοντας ότι η κυβέρνηση δρομολογεί ένα πρόγραμμα υποστήριξης με χορήγηση 40000 λάπτοπ, το οποίο στόχος είναι να φτάσει ως τον Φεβρουάριο του 2021 στα 90000. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας ο στόχος αυτός να υλοποιηθεί νωρίτερα.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την «στοχευμένα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου για να δούμε αν θα ανοίξουμε τα σχολεία στα τέλη Νοεμβρίου» ή αν θα χρειαστεί να παραταθεί το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε «να υποδείξουν όλα τα κόμματα έναν συνομιλητή του υπουργείου Υγείας για να συζητήσουμε πως θα προχωρήσουμε στη στρατηγική του εμβολιασμού όταν θα έχουμε τα εμβόλια».

«Το εμβόλιο της Pfizer για να διατεθεί απαιτεί πολύπλοκη αλυσίδα μεταφοράς. Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να γίνει με το εμβόλιο για τον κοροναϊό ότι και με το εμβόλιο της γρίπης από τους αρνητές του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από