Η Ελλάδα και η Αίγυπτος θα υποδεχτούν με θετική διάθεση την αποφασιστικότερη συμμετοχή της Αμερικής στην Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή τόνισε στις κοινές τους δηλώσεις με τον Φατάχ Αλ Σίσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συμβάλει στην αποκατάσταση των ισορροπιών στην περιοχή» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να καλωσορίζει την επιστροφή των ΗΠΑ στον ηγετικό τους ρόλο στο ΝΑΤΟ και στην περιοχή».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σχετικά με την επίσκεψή του Αιγύπτιου προέδρου στην Αθήνα και τη συνάντησή τους ότι αυτή «γίνεται λίγες μόλις μέρες μετά την εκλογή νέου προέδρου στις ΗΠΑ. Σε ότι αφορά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ προσδοκώ στο εξής ότι θα γίνουν ισχυρότερες σε όλα τα επίπεδα».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου ως «θεμέλιο, ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας», ενώ επανέλαβε ότι ότι η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου για την μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής επίλυσης των διαφορών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.