«Πάρτι» έστησε στην Ουκρανία η ΑΕΚ, με την Ένωση να επικρατεί της Ζόρια με 4-1 και να μπαίνει ξανά στο «παιχνίδι» της πρόκρισης! Οι Κιτρινόμαυροι με κορυφαίο τον Λιβάγια που σκόραρε δύο φορές έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, «καθάρισαν» από νωρίς τη δουλειά και με μια ακόμα νίκη επί της Ζόρια στο ΟΑΚΑ, στο ματς που ακολουθεί, θα κάνουν τεράστιο βήμα για να βρεθούν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η ΑΕΚ έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης στο παιχνίδι της, έβγαλε συνεργασίες και με κινητήριο μοχλό τον Μάνταλο, που σκόραρε μάλιστα, έφτασε σε ένα άνετο «τρίποντο», που είχε μεγάλη ανάγκη. Με τον Τζιανλούκα Κολονέλο στον πάγκο αλλά την αύρα του Καρέρα εκεί, η Ένωση έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δείχνοντας πως ανεβάζει στροφές και βρίσκει για τα καλά ρυθμό.

To ματς θα ξεκινήσει ιδανικά για την ΑΕΚ. Μόλις στο 7’ η Ένωση θα καταφέρει να προηγηθεί! Ο Λιβάγια θα ελιχθεί ωραία μέσα στην περιοχή, θα γυρίσει στον Τάνκοβιτς και αυτός με κοντινό πλασέ θα κάνει το 0-1 για τους Κιτρινόμαυρους! Η ΑΕΚ κατάφερε από το ξεκίνημα του αγώνα να τον φέρει στα μέτρα της. Ενώ στο 14’ απείλησε ξανά, πάλι με τον Τάνκοβιτς.

Η Ζόρια έδειξε να αιφνιδιάζεται από το πώς μπήκε στο παιχνίδι η Ένωση όμως σιγά-σιγά ανέβηκε ψηλά και άσκησε πίεση. Στο 23’ οι Ουκρανοί έφτασαν για πρώτη φορά με αξιώσεις στην περιοχή της ΑΕΚ. Όμως το σουτ του Κοτσέρχιν πέρασε άουτ. Η Ένωση ήταν αποφασισμένη να βάλει γερές βάσεις για τη νίκη της όμως και στο 34’ πέτυχε και δεύτερο γκολ! Οι Κιτρινόμαυροι ξεδιπλώθηκαν καταπληκτικά, ο Τάνκοβιτς… σέρβιρε στον Μάνταλο και ο αρχηγός της ΑΕΚ με πανέμορφο πλασέ έκανε το 0-2!

Ο Δικέφαλος είχε επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του. Τρία λεπτά μετά το γκολ ο Μάνταλος θα πιάσει μια κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Σεβτσένκο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να βρουν ένα γκολ πριν την ανάπαυλα. Και στο 43΄λίγο έλειψε να το πετύχουν. Μετά από μια σέντρα που έγινε από δεξιά και λάθος του Νεντελτσιάρου, η μπάλα θα στρωθεί στον Καμπάγεβ που από το ύψος της μικρής περιοχής, θα πλασάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Η ΑΕΚ ήταν αποφασισμένη να… τελειώσει τη δουλειά και το κατάφερε νωρίς! Στο 54’ ο Λιβάγια θα πάει σε μια ατομική προσπάθεια, θα μπει στην περιοχή και με ένα προσωπικό γκολ μεγάλης κλάσης, θα κάνει το 0-3, με την Ένωση να «κλειδώνει» πλέον τη νίκη.

Η Ζόρια άλλαξε πρόσωπα και τακτική, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ΑΕΚ. Αντίθετα, η Ένωση συνέχισε στο ίδιο τέμπο και απείλησε ξανά, με μια κεφαλιά του Σβάρνα που πέρασε λίγο άουτ, στο 68’. Όσο κυλούσε ο χρόνος ο Δικέφαλος πατούσε όλο και πιο πολύ στο προβάδισμά του και οπισθοχωρούσε. Η Ζόρια βγήκε μπροστά και μετά από μια φάση διαρκείας μείωσε σε 1-3 με τον Κοτσέργκιν, στο 81’

Όμως η χαρά των Ουκρανών δεν κράτησε πολύ. Μιας και με τη σέντρα η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει ξανά! Μετά από ωραία ανάπτυξη ο Βασιλαντωνόπουλος σούταρε, απέκρουσε ο Σεβτσένκο και ο Λιβάγια που έγινε κάτοχος της μπάλας σκόραρε για δεύτερη φορά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4!

Γκολ: Τάνκοβιτς 7’, Μάνταλος 34’, Λιβάγια 54’, 82’, Κοτσέργκιν 81’

Κίτρινες: Βέρνιντουμ, Μάνταλος, Αναριφάρντ, Ινσούα

Κόκκινες: –

Zόρια: (Β. Σκρίπνικ, 4-3-3): Σεφτσένκο, Κχομχενόφσκι (59’ Φαβόροφ), Βερνιντούμπ, Χάνα, Σιγκάνικς, Κοσεργκίν, Ιβανισένια, Γιουρτσένκο, Καμπάγεφ (59’ Γκλάντιβ), Λούνοφ (46’ Ναζάρια), Γκρόμοφ (46’ Σαγιάντ)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ (70’ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (85’ Μπότος), Κρίστισιτς (85’ Γαλανόπουλος), Ινσούα, Λιβάγια, Τάνκοβιτς (75’ Ανσαριφάρντ)