Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λόγω της «εγκληματικής» του «αδράνειας» οδήγησε τη χώρα σε δεύτερο lockdown.

Εγκληματική αδράνεια

«Το δεύτερο lockdown φέρει υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και αποτελεί ομολογία αποτυχίας της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ο κ. Μητσοτάκης βάζει λουκέτο στη χώρα γιατί άφησε το ΕΣΥ να είναι στα όριά του. Βάζει λουκέτο επειδή αδράνησε» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Ελλάδα δεν είναι πρωταθλήτρια στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Ελλάδα τα πάει εξαιρετικά άσχημα τους τελευταίους μήνες και ο κ. Μητσοτάκης επιμελώς το κρύβει. Είτε λέει μισές αλήθειες είτε μισά ψέματα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας σύγκριση με τα δεδομένα άλλων χωρών της Ευρώπης τόνισε ότι καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης.

«Η αλήθεια είναι σκληρή και έχουμε χρέος να τη δούμε κατάματα».

Υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας, «αν οι εξελίξεις υπερβαίνουν τον κ. Μητσοτάκη». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παριστάνει το σωτήρα, ενώ συνεχίζει να πορεύεται ως οδροστωτήρας με τα νομοσχέδια που καταθέτει».

Αυτό που απαιτείται έστω και στο και πέντε είναι συνεκτικό σχέδιο σωτηρίας, είπε ο κ. Τσίπρας.

Κάλεσε την κυβέρνηση να παγώσει τις αντιλαϊκές της πολιτικές και την ψήφιση αντεργατικών νομοσχεδίων και να αναστείλει μεταξύ άλλων τη λειτουργία του πτωχευτικού νόμου. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός θα επέλεγε έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.