Λίγες ώρες πριν το lockdown αυξημένη κίνηση καταγράφεται στα διόδια, καθώς όπως φαίνεται κάποιοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα.

Φαίνεται όμως ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφάσισαν να φύγουν από το κλεινόν άστυ προκειμένου να περάσουν την περίοδο των τριών εβδομάδων lockdwon… στις εξοχικές τους κατοικίες.

Αυτή την ώρα πολύ αυξημένη κίνηση θα συναντήσουν οι οδηγοί αυτή την ώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος του Κηφισού, πρωί Παρασκευής, μια ημέρα πριν το δεύτερο lockdown στη χώρα.

Κίνηση και μποτιλιάρισμα καταγράφεται ακόμη, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, τμηματικά, στο ανοδικό ρεύμα, αλλά και στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην κάθοδο, από το ύψος του Χίλτον.

Αυξημένη η κίνηση και στη λεωφόρο Μεσογείων, από το ύψος της Αγίας Παρασκευής. Χαμηλές ταχύτητες και στην Κατεχάκη.

Μεγάλες καθυστερήσεις και στη λεωφόρο Σχιστού

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ φοβούνται εικόνες αλά Παρίσι και Λονδίνο τις επόμενες ώρες με «μεγάλη φυγή» από την Αθήνα για την επαρχία.

Ήδη τα στοιχεία δείχνουν ότι την Πέμπτη καταγράφηκε μια αύξηση της τάξης του 9,1% στην έξοδο των οχημάτων από τις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου με την εκτίμηση να είναι ότι σήμερα μπορεί η αύξηση να πενταπλασιαστεί σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημέρα του 2019.

Φεύγουν οι φοιτητές από την Πάτρα

Από την ώρα που έγινε γνωστό το lockdown οι φοιτητές σε πολλές πόλεις της χώρας προσπαθούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Κυρίως στην Πάτρα επικράτησε το αδιαχώρητο στο σταθμό των ΚΤΕΛ με τους φοιτητές να κάνουν ότι μπορούν για να μην εγκλωβιστούν στην πόλη.