Δίκτυο 17 χιλιομέτρων μόνο για ποδήλατα και πεζούς από τον Ρέντη μέχρι τη Νεάπολη της Νίκαιας σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Τον σχεδιασμό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και αν μη τι άλλο είναι μία σούπερ θετική είδηση για το «αύριο» και την ποιότητα ζωής των κατοίκων αυτών των περιοχών.

Δύο σημειώσεις:

1.Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Γιώργος Ιωακειμίδης αποτελεί εγγύηση ότι το έργο θα γίνει.

2.Γιατί όμως τέτοια έργα, σε δήμους με χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων επίπεδων επιφανειών, έπρεπε να περιμένουν τόσα χρόνια για να υλοποιηθούν;

Το δίκτυο 17 χιλιομέτρων με πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους που μελετάται και σχεδιάζεται, θα ξεκινάει – σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Δημάρχου – από την οδό Πειραιώς στο Ρέντη, θα φτάνει μέχρι το πρώην κοιμητήριο της Νεάπολης στη Νίκαια και θα διατρέχει ολόκληρη την πόλη περνώντας από τα πιο επίκαιρα σημεία της.

Ολόκληρο το δίκτυο, θα είναι ανεξάρτητο από τη διέλευση των οχημάτων, άρα απόλυτα ασφαλές, θα ξεχωρίζει την όδευση των πεζών και των ποδηλάτων, ενώ το πλάτος του θα κυμαίνεται από 3,75 μέχρι 4,5 μέτρα.

Από πού θα περνάει το δίκτυο 17 χιλιομέτρων ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων 

Το σχέδιο προβλέπει δύο σημεία εκκίνησης, από την οδό Βαρίκα και τη Φαλήρου στο Ρέντη, θα συνδέει την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο, τον Προαστιακό.

Θα διακλαδώνεται για να περάσει από το αθλητικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», το χώρο ψυχαγωγίας στο Village Park, το «Μάνος Λοΐζος» και τον «Πλάτωνα», το Κρατικό Νοσοκομείο, θα περνά από την Μπελογιάννη για να φτάσει από το Δημαρχείο μέχρι το Σταθμό του ΜΕΤΡΟ και το ιστορικό κέντρο της Νίκαιας, τη Μάντρα,το Μουσείο και το Κηποθέατρο, αλλά και από την Π. Ράλλητο Περιβολάκι, μέχρι τη Χαλκηδόνα, το Κατράκειο και μέσα από το άλσος του Άγιου Φίλιππου, θα καταλήγει στον μεγάλο χώρο πρασίνου και αναψυχής που θα δημιουργηθεί στο πρώην κοιμητήριο της Νεάπολης. 

Η μελέτη προβλέπει ειδικό οδόστρωμα, φυτεύσεις πρασίνου και νέο χαμηλό και ψηλό φωτισμό Led.

Το τεράστιο αυτό εγχείρημα, αλλάζει ριζικά όσα μέχρι τώρα ξέρουμε για τις διαδρομές και τη μετακίνηση στην πόλη, αναφέρει ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη στις ανακοινώσεις του. Και προσθέτει: «Την εκσυγχρονίζει, την κάνει πιο φιλική για τους κατοίκους και πιο φιλόξενη για τους επισκέπτες της».

Το έργο θα κοστίσει αρκετά εκατομμύρια και από τις επαφές που κάνει ο Δήμος με το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει τη δέσμευση ότι θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».