Το Fiat 500 αποτέλεσε ένα μοντέλο που στη δεύτερη γενιά του, και την προ 15ετίας αναβίωσή του, έφερε την ιταλική φίρμα σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης με αξιοζήλευτες πωλήσεις και ήταν ένα αυτοκίνητο που αγκαλιάστηκε από το κοινό του. Τώρα, το νέο μοντέλο μπαίνει στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, με πολλά ατού, τόσο σε επίπεδο αυτονομίας όσο και τεχνολογίας. Με στόχο να κάνει την οδήγηση πιο άνετη, ευχάριστη και να συμβάλει με τη σειρά του στην προστασία του περιβάλλοντος – ως ένα όχημα μηδενικών ρύπων – το ηλεκτρικό Fiat 500 καυχιέται ότι μπορεί να κερδίσει το κοινό που βλέπει το μέλλον πίσω από μια… πρίζα – και όχι στα βενζινάδικα. Εξίσου σημαντικό, ότι η ιταλική φίρμα θα προσφέρει το νέο μοντέλο της σε τρίθυρο αμάξωμα, κάμπριο, αλλά και την έκδοση 3+1 (hatchback ή cabrio) που χάρη στην έξυπνη τρίτη πόρτα προσφέρει αυξημένη χρηστικότητα χωρίς καμία παραχώρηση στο γνώριμο σχεδιαστικό του στυλ για το οποίο και διακρίνεται.

Στο βασικό μενού του ενδιαφέροντος, το νέο μοντέλο προσφέρεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης ανάλογα με την έκδοση 70 kw (95 ίππους) ή 87 kW (118 ίππους) που εξασφαλίζει άμεση απόκριση και εξαιρετικά καλές επιδόσεις. Ειδικότερα, σε επιτάχυνση μπορεί να προσφέρει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 9» ή 9,5». Επίσης, υπάρχουν δύο εκδόσεις από πλευράς αυτονομίας. Η μικρή, που προσφέρει αυτονομία 180 χιλιομέτρων, και η πιο ισχυρή και ενδιαφέρουσα με 320 χιλιόμετρα. Πάντως, αν γίνει χρήση 100% σε αστικό περιβάλλον, τότε η αυτονομία του μπορεί να αγγίξει τα 460 χιλιόμετρα!

Επίσης, το ηλεκτρικό 500 μέσα σε μόλις 5 λεπτά μπορεί να φορτιστεί με αρκετή ενέργεια που θα του εξασφαλίσει 50 χλμ. διαδρομών. Παράλληλα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε μόλις 35 λεπτά το ποσοστό φόρτισης μπορεί να φτάσει στο 80%, το ηλεκτρικό 500 ουσιαστικά απαλλάσσει τον χρήστη από το άγχος της διαδικασίας φόρτισης. Στον τομέα του εξοπλισμού, εκτός από τα συστήματα συνδεσιμότητας, το νέο μοντέλο προσφέρει το επίπεδο 2 της ημιαυτόνομης οδήγησης, χάρη στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει και στη χώρα μας τον Δεκέμβριο με τιμή λίγο πιο κάτω από τα 20.000 ευρώ (η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε 19.970 ευρώ, που συμπεριλαμβάνει και το όφελος της κρατικής επιδότησης).