Θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας, θα κυνηγήσουμε τους δράστες και όσους βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, κάνοντας λόγο για μια σαφώς «ισλαμιστική επίθεση».

«Όλοι οι πολιτισμένοι λαοί πρέπει να ενωθούν για να νικήσουν την ισλαμική τρομοκρατία που επιστρέφει».

Το μήνυμα Κουρτς προς τον αυστριακό λαό

Έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι ήταν σαφώς μια ισλαμιστική επίθεση, η τρομοκρατία οδηγείται από το μίσος για τον τρόπο ζωής μας, σε αυτό το μίσος δεν πρόκειται να δώσουμε χώρο, τόνισε το μεσημέρι ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς σε μήνυμά του προς τον αυστριακό λαό για τη χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης, το οποίο είναι σήμερα έρημο από κόσμο, ενώ περιοχές του συνεχίζουν να είναι ακόμη αποκλεισμένες.

Τέσσερα θύματα και ο δράστης σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης, αρκετοί τραυματίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε ο καγκελάριος στο μήνυμά του, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων.

Όπως σημείωσε, συχνά η Αυστρία θεωρείται «το νησί των ευλογημένων», γνωρίζουμε τη βία και την τρομοκρατία από την ειδησεογραφία από το εξωτερικό, «ωστόσο αυτή η νύχτα, όπου άνθρωποι έπεσαν θύματα ενός τρομοκρατικού πλήγματος, θα περάσει στην ιστορία μας».

Ο καγκελάριος έκανε λόγο για «μίσος για τις θεμελιώδεις αξίες, μίσος για τη δημοκρατία και μίσος για τον τρόπο ζωής μας», και τόνισε πως δε θα επιτρέψουμε να μας εκφοβίσουν οι τρομοκράτες.

Θα υπερασπιστούμε τις βασικές μας αξίες με όλη μας τη δύναμη, θα κυνηγήσουμε τους δράστες και εκείνους που βρίσκονται από πίσω τους και θα τους τιμωρήσουμε «δίκαια», προειδοποίησε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, υπογραμμίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να πέσει στην «παγίδα» τους.

«Η τρομοκρατία θέλει να διασπάσει την κοινωνία», ο εχθρός δεν είναι ούτε πληθυσμιακή ομάδα ούτε μέλος θρησκευτικής κοινότητας, «ο εχθρός μας είναι ο εξτρεμισμός και οι τρομοκράτες, δεν πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, αλλά για έναν αγώνα ανάμεσα στον πολιτισμό και τη βαρβαρότητα», επισήμανε στο μήνυμά του ο καγκελάριος της Αυστρίας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από