Στο κόκκινο βρίσκονται νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπου το σύστημα υγείας δέχεται αφόρητη πίεση.

Ήδη οι κλίνες ΜΕΘ για Covid του νοσ. «Γ. Παπανικολάου» γέμισαν όπως λέει  στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»  ο κ. Ιωάννης Κιουμής, καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξολογίας νοσ. «Γ. Παπανικολάου».

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο κ. Κιουμής σημείωσε ότι κλίνες ΜΕΘ για Covid υπάρχουν πλέον μόνο σε άλλα νοσοκομεία της πόλης.

«Οι εφεδρείες αυτές δεν είναι απεριόριστες, αλλά είναι ικανές να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση» σημείωσε.

Παραμένει ελεύθερη στο Παπανικολάου μία ΜΕΘ για γενικά περιστατικά. Αν γεμίσει και αυτή, τότε οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία, «κανένας ασθενής δεν θα μείνει στο δρόμο» όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

O ίδιος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό να μεταφέρονται ασθενείς από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές έτσι ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των δημόσιου συστήματος υγείας. Όπως δήλωσε ο κ. Κιουμής ίσως να πρόκειται για μια αναγκαία ρύθμιση.

Ως προς την πορεία της πανδημίας, επισήμανε ότι εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν εμφανίσουν μια πραγματική και διαρκή ελάττωση, τα περιθώρια θα στενέψουν ως προς το σύστημα υγείας. «Ελπίζω να υποχωρήσει η πανδημία» είπε.