Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κυρία Μίνα Γκάγκα, Πνευμονολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία».

«Είναι σαφές ότι το σύστημα πιέζεται», σημείωσε η κυρία Γκάγκα. «Σε σχέση με τους νοσηλευόμενους που είχαμε στα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μία εβδομάδα πριν, τώρα είμαστε 300% πάνω», τόνισε.

Από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, 2 Νοεμβρίου, οι νοσηλείες είναι τρεις φορές πάνω σύμφωνα με την πνευμονολόγο, που επανέλαβε πολλάκις την τραγικά ραγδαία αύξηση των νοσηλευομένων με Covid -19.

«Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για τους ανθρώπους που μας χρειάζονται, όμως θέλουμε να το προφυλάξουμε, ούτε οι ασθενείς περνούν καλά, αλλά αν έχουμε παραπάνω θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα, δεν θα μπορούμε να έχουν την φροντίδα που χρειάζονται», σημείωσε.

Όλοι μάσκα στα ΜΜΜ

Η κυρία Γκάγκα μίλησε για τις επιπτώσεις της φονικής πανδημίας και αναφέρθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στις προβλέψεις του ότι θα έχουμε 80 εκατ. ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχειας μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με την πνευμονολόγο γνωρίζουμε αιώνες το πώς να προστατευόμαστε από ιούς που χτυπούν το αναπνευστικό. «Η πανώλη που έπληξε την Ευρώπη, οι άνθρωποι τότε φορούσαν μάσκες για να προστατευτούν και είχαμε καραντίνα στο Ντουμπρόβνικ. Τα μέτρα για την πρόληψη δεν έχουμε αλλάξει πολύ έκτοτε», ανέφερε.

Αναφορικά στον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της χρήσης της μάσκας που μειώνει πάρα πολύ τον κίνδυνο μετάδοσης.

«Τα δύο μέτρα ισχύουν όταν δεν φοράμε μάσκα και αν δεν βήχουμε. Δεν θέλουμε το συγχρωτισμό, αλλά όταν φοράμε μπορούμε να έρθουμε σε πιο κοντινές αποστάσεις. Θα ήθελα να παρακαλέσω τα παράθυρα να είναι ανοιχτά. Αλλά αν φοράνε όλοι μάσκα ο κίνδυνος μειώνεται πάρα πολύ», σημείωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από