«Την ώρα που η κατάσταση με την πανδημία βρίσκεται στα όρια της απώλειας του ελέγχου, καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαινόμενα αδιανόητης ανεπάρκειας του Εθνικού Συστήματος Υγείας», δηλώνει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης.

Ως τελευταίο παράδειγμα παραθέτει τις «αναφορές σήμερα στην ΕΡΤ του διευθυντή του γηροκομείου «Κωστοπούλειος Στέγη» στις Σέρρες όπου εντοπίστηκαν 50 κρούσματα», λέγοντας ότι «μετά από ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες, καθίσταται ο 1ος όροφος του γηροκομείου ως μονάδα covid-19 για τους νοσηλευόμενους της Μονάδας που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό». Ο κ. Καλπάκης σχολιάζει πως «για ακόμη μία φορά, ένα γηροκομείο μετατρέπεται σε χώρο υπερμετάδοσης του ιού παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, ήδη από τον Αύγουστο, για αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα και πιο εντατικά τεστ». Τονίζει επιπλέον ότι «αντί για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και επίταξη ιδιωτικών κλινών, μετατρέπουν πλέον γηροκομεία σε νοσοκομεία».

Ο κ. Καλπάκης σχολιάζει πως «με την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων να είναι εκθετική, σε λίγο καμία επικοινωνιακή τακτική δεν θα μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές ολιγωρίες της κυβέρνησης».