Ο αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα ανακοίνωσε ότι μετά από πολύμηνες προσπάθειες τέσσερα παιδιά από την Αλβανία τα οποία βρίσκονται με τη μητέρα τους στο στρατόπεδο Αλ Χολ της Συρίας θα επιστρέψουν σύντομα στη χώρα.

Στο πλευρό του ISIS

Πρόκειται για οικογένεια η οποία έφυγε από την Αλβανία για τη Συρία ώστε ο πατέρας να πολεμήσει στο πλευρό του ISIS.

Ο Εντι Ράμα πρόσθεσε ότι αυτή η ενέργεια ανοίγει τον δρόμο για την επόμενη φάση ώστε να σωθούν και άλλα παιδιά.

«Επιστρέφουμε τέσσερα αλβανάκια από τον καταυλισμό στο Αλ Χολ, αύριο (σ.σ.: σήμερα) πηγαίνουν στην πατρίδα ύστερα από περίπλοκη επιχείρηση που διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο προσπάθειας.

»Σύντομα θα ακολουθήσουν και τα άλλα παιδιά. Είμαι ανακουφισμένος. Αύριο θα συναντήσουμε τον στρατηγό που μας βοήθησε πολύ», δήλωσε ο αλβανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι μαζί θα έρθει και η μητέρα τους, η οποία είναι τραυματισμένη.

«Η αξία δύο προσώπων»

«Θέλω να υπογραμμίσω την αξία δύο ειδικών προσώπων, του διευθυντή της αντιτρομοκρατικής και άλλων αστυνομικών που λειτουργούσαν συνεχώς στην περιοχή και του επίτιμου προξένου της Αλβανίας στον Λίβανο. Μας βοήθησε να κάνουμε αυτές τις συνδέσεις με τους παράγοντες», διευκρίνισε ο Ράμα από τη Βηρυτό, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την είδηση ότι έχει ξεκινήσει ο επαναπατρισμός των παιδιών στην Αλβανία από το στρατόπεδο Αλ Χολ της Συρίας, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ιλίρ Μέτα ευχαριστεί την Ερυθρά Ημισέληνο της Συρίας, προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει να αρχίσει η επιστροφή όλων των Αλβανίδων και των παιδιών τους από το στρατόπεδο.

Πηγή: echedoros-a.gr