«Πτωχευτικός Νόμος ΝΔ: Μένουμε χωρίς σπίτι» τιτλοφορείται βίντεο που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ μία μέρα μετά την απόρριψη από την κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής της πρότασης μομφής που κατέθεσε κατά του Χρήστου Σταϊκούρα.

Τι θα πάθει ο Κυριάκος

Στο χιουμοριστικό βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας περιγράφεται τι θα πάθει ο …Κυριάκος με το νέο νομοσχέδιο.

Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου επέλεξαν να κάνουν λογοπαίγνιο με το όνομα «Κυριάκος» που είναι το μικρό όνομα του πρωθυπουργού ωστόσο όπως εξηγούν στο τέλος του σποτ «ο Κυριάκος δεν είναι αυτός που νομίζεις» και παραπέμπουν στον χρεωμένο δανειολήπτη που κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του λόγω χρεών.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας προωθώντας μέσω των λογαριασμών του στα social media το εν λόγω βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ γράφει: «Τι θα πάθει ο… Κυριάκος με το νέο Πτωχευτικό Νόμο».

Ακυρώθηκε ο σχεδιασμός της ΝΔ

«Ο βασικός σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας να περάσει ο νέος πτωχευτικός «στα κρυφά» ακυρώθηκε με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6 FM».

«Αντίθετα, έγινε μια τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, από την οποία φάνηκε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πλήρως απομονωμένη στο κοινοβούλιο, καθώς είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που στηρίζει αυτό το νομοσχέδιο», πρόσθεσε.

Ντράπηκε και το ΔΝΤ

«Μιλάμε για ένα πτωχευτικό που ακόμα και το ΔΝΤ, στις πιο μαύρες μέρες της περιόδου 2012-14, ντράπηκε να προτείνει», συνέχισε ο Ν. Ηλιόπουλος και υπογράμμισε ότι «με αυτό το νόμο καταργείται πλέον οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας».

Ακόμα, επισήμανε ότι ο νόμος αυτός έρχεται μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, «όταν -με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ- τα ελληνικά νοικοκυριά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 έχουν χάσει 3,9 δισ. σε σχέση με τα εισοδήματα του ’19, όταν το 12% των εργαζομένων δουλεύουν για μισθούς έως 200 ευρώ, όταν η ανεργία προβλέπεται να ξεπεράσει το 20% και η ύφεση φτάνει το 10%».

Σε αυτές τις συνθήκες, ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών που αντικειμενικά θα οδηγηθούν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους «αντιμετωπίζονται πλέον γενικά από την κυβέρνηση ως στρατηγικοί κακοπληρωτές», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «σε μια τέτοια στιγμή, εν μέσω πανδημίας, αυτό το πτωχευτικό θα πετάει κόσμο στο δρόμο».