Το πανευρωπαϊκό πρόβλημα που είχε δημιουργήσει καθυστέρηση χθες στην πληρωμή των συντάξεων σε ΙΚΑ, τράπεζες, ΟΤΕ, αποκαταστάθηκε και όπως φαίνεται οι συντάξεις μπαίνουν κανονικά στους λογαριασμούς.

Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες πληρωμής παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο».  Επίσης παρουσιάστηκε βήμα – βήμα όλη η διαδικασία για να δείτε τα αναδρομικά που δικαιούστε.

Mιλώντας για το θέμα στην εκπομπή η εργατολόγος Άσπα Παπαθανασοπούλου, τόνισε ότι υπάρχουν κατηγορίες συνταξιούχων για τους οποίους τα χρήματα θα δοθούν στο τέλος του χρόνου. Αυτό αφορά κατ’ εκτίμηση περίπου 80.000 συνταξιούχους.

Ενώ ανέφερε ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν οι συνταξιούχοι που θεωρούν ότι δεν έχουν υπολογιστεί σωστά τα αναδρομικά τους.

Πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων εξήγησε η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου.

Πώς και πότε θα πάρουν τα αναδρομικά οι κληρονόμοι ανέλυσε η εργατολόγος Άσπα Παπαθανασοπούλου.

Αντιδράσεις για το νέο πτωχευτικό δίκαιο

Στο μεταξύ αντιδράσεις υπάρχουν για το νέο πτωχευτικό δίκαιο και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η δικηγόρος Αριάδνη Δούκα χαρακτήρισε το νέο πτωχευτικό δίκαιο εξαιρετικά προβληματικό διότι δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία και στάθηκε στα «θολά» σημεία του νέου νόμου, ιδίως σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις πτώχευσης. Υπάρχει ο κίνδυνος χιλιάδες επιχειρήσεις να οδηγηθούν υποχρεωτικά σε πτώχευση, είπε.

«Είναι τραγικό αυτό που προσπαθεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση» σχολίασε ο Πρόεδρος ΓΣΕΕΒΕ Κώστας Καββαθάς.

Επίσης στην εκπομπή παρουσιάστηκε τι αλλάζει με το επίδομα θέρμανσης – οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και τα ποσά.

Τέλος παρουσιάστηκαν όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες για φόρους, δάνεια, εισφορές και επιστρεπτέα προκαταβολή.