Παραμένει το κορυφαίο ντέρμπι του κόσμου. Ακόμα και αν τα τελευταία χρόνια, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκονται σε πτωτική πορεία. Ακόμα και αν το δίπολο Λιονέλ Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σπάσει, με τον Πορτογάλο να έχει αποχωρήσει από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου εδώ και τρία χρόνια. Το clasico δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος αλλά οι μονομαχίες του συνεχίζει να απασχολούν όχι μόνο τους οπαδούς των δυο ομάδων αλλά εκατομμύρια φιλάθλους ανά τον κόσμο.

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσουν άλλη μια παράσταση στο Καμπ Νου. Κι οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττα. Μάλιστα αυτό είναι το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι μετά από το 2003 που οι δυο τους δεν κατάφεραν να νικήσουν πριν το δικό τους αντάμωμα. Ένα αντάμωμα το οποίο έχει γράψει την δικιά του ιστορία στο ποδόσφαιρο. Το οποίο έχει αναδείξει πρωταγωνιστές. Άλλοτε τους αναμενόμενους και άλλοτε όχι και to10.gr σας παρουσιάζει ανθρώπους που έχουν στιγματίσει με την παρουσία τους το κορυφαίο ντέρμπι του κόσμου.

Λιονέλ Μέσι 

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 (10/3/2007)

Aπό την λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αργεντίνος σούπερ σταρ. Αν και έχει να σκοράρει σε clasico τρία χρόνια,  έχει καταφέρει να σημειώσει 26 γκολ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν είχε σκοράρει για πρώτη φορά κόντρα στην Βασίλισσα δεν είχε κλείσει καν τα 20 χρόνια. Μάλιστα σκόραρε τρεις φόρες. Κάθε φορά που η Ρεάλ έπαιρνε το προβάδισμα η απάντηση της Μπαρτσελόνα λεγόταν Λιονέλ Μέσι. Το πρώτο χατ-τρικ του Pulga σε clasico για το τελικό 3-3.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-6 (2/5/2009)

Σε μια από τις μεγαλύτερες παραστάσεις που έχει δώσει ποτέ η Μπαρτσελόνα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου είχε την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι. Η τότε ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πέρασε σαν αέρας από το γήπεδο επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με το εκκωφαντικό 6-2. Ο απολογισμός του Αργεντίνου σούπερ σταρ ήταν 2 γκολ και 1 ασίστ στον Τιερί Ανρί, με τον Pulga να κάνει μια από τις πιο μεστές εμφανίσεις του κόντρα στην Βασίλισσα σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-3 (23/4/2017)

Είναι η τελευταία μεγάλη εμφάνιση του Λιονέλ Μέσι στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Και ένα από τα καλύτερα clasico των τελευταίων χρόνων. Η Ρεάλ προηγήθηκε με τον Κασεμίρο, η Μπαρτσελόνα ανέτρεψε την κατάσταση με τα τέρματα των Μέσι και Ράκιτιτς, αλλά ο Χάμες ισοφάρισε σε 2-2 στο 86ο λεπτό. Ωστόσο την τελευταία λέξη του clasico την είπε ο Αργεντίνος σούπερ σταρ. Στην τελευταία φάση του αγώνα, η Μπαρτσελόνα βγήκε στην αντεπίθεση και ο Pulga έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και κατόπιν έβγαλε τη φανέλα του και την έδειξε στους οπαδούς των Μερένχες, με το πανηγυρισμό να μένει στην ιστορία αυτών των αναμετρήσεων.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (21/4/2012)

Όπως και στην περίπτωση του Λιονέλ Μέσι, έτσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει γράψει την δική του ιστορία στα clasico. Ο Πορτογάλος τον Απρίλιο του 2012 χάρισε την νίκη στην Ρεάλ μέσα στο Καμπ Νου και ουσιαστικά της έδωσε το πρωτάθλημα.  Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει με τον Σάντσες, όμως το γκολ του Ρονάλντο στο 73’ έδωσε στην Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη με 2-1, με τον CR7 να πικάρει τους οπαδούς των Μπλαουγκράνα ζητώντας τους να ηρεμήσουν.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (2/4/2016)

Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο του calma μέσα στο Καμπ Νου ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξαναχτύπησε. Η Μπαρτσελόνα είχε προηγηθεί με τον Πικέ, η Ρεάλ είχε ισοφαρίσει με τον Μπενζεμά, με τον Πορτογάλο, λίγο πριν το φινάλε, να «εκτελεί» τους γηπεδούχους και να διαμορφώνει το τελικό 1-2, κάνοντας πάλι την χαρακτηριστική του κίνηση.

Ροναλντίνιο 

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-3 (19/11/2005)

Πριν ξεκινήσει να γράφει ιστορία ο Λιονέλ Μέσι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, οι Μπλαουγκράνα είχαν τον Ροναλντίνιο. Ο Βραζιλιάνος μάγος το 2005 έδωσε παράσταση στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, διαλύοντας μόνος του την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γκάουτσο με δυο γκολ σμπαράλιασε την άμυνα της Βασίλισσας, η οποία δεν μπορούσε να βρει το… αντίδοτο για τα «μαγικά» του. Αυτή η παράσταση που έδωσε ο Ρόνι ανάγκασε 80.000 Μαδριλένους να σηκωθούν και να χειροκροτήσουν το μεγαλείο του.

Aντρές Ινιέστα 

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-4 (21/12/2015)

H Ρεάλ φιλοξενούσε την Μπαρτσελόνα, η οποία δεν είχε στην σύνθεση της τον Λιονέλ Μέσι. Οι Μπλαουγκράνα παρόλο αυτά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να περάσουν από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Με τους Νεϊμάρ και Σουάρες στον ρόλο του εκτελεστή και τον Αντρές Ινιέστα σε αυτόν του ενορχηστρωτή, η τότε ομάδα τους Λουίς Ενρίκε επικράτησε με 4-0. Ο Ισπανός άσος σημείωσε ένα γκολ και μία ασίστ και όταν έγινε αλλαγή στο 77΄ αποθεώθηκε από τον κόσμο της Βασίλισσας.

Λουίς Φίγκο 

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0 (24/11/2002)

Το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν, ο Λουίς Φίγκο πήρε την απόφαση να αφήσει την Μπαρτσελόνα και να μετακομίσει στην Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ. Οι οπαδοί των Μπλαουγκράνα μετά την προδοσία ετοίμαζαν την… κατάλληλη υποδοχή στον Πορτογάλο.  Στις 24 Νοεμβρίου ο Φίγκο επιστρέφει στο Κάμπ Νου ως αντίπαλος σε ένα παιχνίδι το οποίο χαρακτηρίστηκε ντροπή για το ισπανικό ποδόσφαιρο. Κάθε φορά που ο Φίγκο προσπαθούσε να εκτελέσει κόρνερ βροχή αντικειμένων έπεφταν προς την μεριά του με αποκορύφωμα την εκτόξευση από την κερκίδα μιας κεφαλής γουρουνιού.

Ραούλ 

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 (26/10/1999)

Πριν από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτός που είχε ζητήσει από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να κάνουν ησυχία ήταν ο Ραούλ. Η ατμόσφαιρα στο Καμπ Νου ήταν «καυτή», το γήπεδο ήταν γεμάτο. Οι Μπλαουγκράνα ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1, ωστόσο λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης ο εμβληματικός αρχηγός της Βασίλισσας ισοφαρίζει και με το δάκτυλο μπροστά από το στόμα του ζητά από τους Καταλανούς να σωπάσουν.