Ο γνωστός ηθοποιός, Θοδωρής Αθερίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» και μίλησε με μεγάλη άνεση και αμεσότητα για πολύ σοβαρά θέματα.

Ένα από αυτά, ήταν η μάχη του με το αλκοόλ που, όπως ο ίδιος περιέγραψε είναι «τοκογλύφος» και για το «ευχαριστώ» που οφείλει στη γυναίκα, η οποία τον βοήθησε να το παλέψει και να το ξεπεράσει.

Δηλώσεις

«Για μένα ήταν εύκολο να μοιραστώ ότι ήμουν αλκοολικός. Πειθαρχημένος είμαι μόνο στη δουλειά. Το κλικ που με έκανε να πάω στους Ανώνυμους Αλκοολικούς ήταν ότι πίστεψα ότι μόνος μου δε θα τα καταφέρω. Η πρώτη μέρα ήταν στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, όταν έγινε ο σεισμός. Την τρίτη μέρα νιώθω ότι θέλω να πιω και αντί να το κάνω βρήκα το τηλέφωνο των ΑΑ. Τη γυναίκα μου την έπιασαν τα κλάματα. Έκλεισα ραντεβού, με υποδέχτηκε ένας άνθρωπος αλκοολικός εκεί, μου κάνει μια συνέντευξη, καταλαβαίνει ότι είμαι για τα μπάζα και μου λέει: «Έλα»».

«Κάτι που με έκανε να πω ότι πρέπει να το σταματήσω ήταν η δουλειά. Εκεί ήμουν άψογος ακόμα και όταν έπινα. Δεν είχα εικόνα μεθύστακα. Στις ομάδες το λέμε «τοκογλύφο» το αλκοόλ, σου δίνει και όταν έρθει η ώρα να σου ζητήσει είναι πολύ δύσκολο. Έκανα ταυτόχρονα το «Η αγάπη είναι ελέφαντας» και το «Και πάλι φίλοι». Οι δύο βοηθοί είχαν κανονίσει να μη συναντιούνται τα γυρίσματα, αλλά δεν είχαν υπολογίσει ότι πρέπει να κοιμάμαι».

«Είχα μείνει άυπνος πολλές μέρες και κάποια στιγμή με έπιασε ένας πόνος στο γύρισμα που περνούσε μονάχα αν έπινα. Είχα ζητήσει από το σκηνοθέτη να μου δώσει 10 λεπτά, να συνεχίσει. Πηγαίνω και πίνω 4 μπύρες και με περίμενε ένα ολόκληρο συνεργείο να τελειώσω με τα προβλήματά μου. Σταμάτησα μία δουλειά. Αυτό το πράγμα με τσάκισε τόσο πολύ…».

«Ξεκίνησα το αλκοόλ στα 15 μου από μια κρίση πανικού. Τη δεύτερη φορά που το παθαίνω τρέχω να βρω τον μπαμπά μου, που ήταν σε ένα ουζερί. Μου λέει: «τι έπαθες πάλι;» και μου φέρνει μία μπυρίτσα. Και με την μπυρίτσα και με την κουβέντα χαλάρωσα και το είδα σαν φάρμακο», δήλωσε ο ηθοποιός με μια αρκετά αναλυτική περιγραφή για τον εθισμό που είχε στο αλκοόλ.