Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής που είχε συλληφθεί μετά τις κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης και κρατείτο επί πέντε μέρες στην ΓΑΔΑ.

Ο μαθητής, μέλος του 15μελούς του σχολείου του  συμμετείχε στο μαθητικό συλλαλητήριο, και μετά  πήγε με τους φίλους του, να φάνε.

Εξερχόμενος από το κατάστημα εστίασης, συνελήφθη.

Στον έλεγχο που τον υπέβαλαν οι αρχές δεν βρέθηκε κάτι.

Παρόλα αυτά ο μικρός μαθητής κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ και σήμερα παραπέμφθηκε στον ανακριτή, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, τόσο από τους μαθητές όσο και από γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ πολύς  κόσμος συμμετείχε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ευελπίδων.

Ο μαθητής απο το Χαλάνδρι, προσήχθη στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της Ευελπίδων, αφού έκλεισε 5 ημέρες κράτησης στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Μαζί του προσήχθησαν άλλοι δύο 14χρονοι και δύο 17χρονοι μαθητές που και αυτοί συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη και κρατούνταν και αυτοί στη ΓΑΔΑ.

Για ποιο λόγο κρατούσαν στη ΓΑΔΑ το παιδί;

Ερωτηματικά προκαλεί, η πολυήμερη κράτηση του παιδιού στη ΓΑΔΑ.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», το μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χαλανδρίου και δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Λάμπρου, είδε πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την κράτηση του 14χρονου.

«Δεν ξέρουμε γιατί κρατείται  ο μαθητής. Κρατείται γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους μαθητές ώστε να μην διεκδικούν και να μην ακούγεται η φωνή τους» σημείωσε, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να κρατείται στη ΓΑΔΑ για τέσσερις μέρες «ένα ανήλικο παιδί χωρίς να έχει κάνει τίποτα».