Ένα ντέρμπι που τα είχε όλα. Λίβερπουλ και Έβερτον έμειναν στο 2-2 για την πέμπτη αγωνιστική της Premier League, με το VAR να κρίνει το ματς στο τέλος.

Η Λίβερπουλ μπήκε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη και μόλις στο τρίτο λεπτό, κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ρόμπερτσον πέρασε τον Κόουλμαν και με δικό του γύρισμα στην περιοχή, βρήκε τον Σάντιο Μανέ, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά τον Πίκφορντ για το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά παρά το γεγονός ότι ήταν μπροστά στο σκορ. Από την άλλη, η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι προσπαθούσε να βρει τον ρυθμό της και να δημιουργήσει κάποια επίθεση.

Όσο πέρναγε ο χρόνος, τα «ζαχαρωτά» έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Ο Αντριάν απέκρουσε σε κόρνερ, το σουτ του Κάλβερτ-Λιούιν και έπειτα από την εκτέλεσή του, ο Μάικλ Κιν έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1 στο 19ο λεπτό.

Στο 25ο λεπτό, η Λίβερπουλ προσπάθησε να πάρει εκ νέου τα ηνία του παιχνιδιού. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε το φάουλ, όμως ο Πίκφορντ έκανε μία εντυπωσιακή επέμβαση και κράτησε το σκορ στο 1-1.

Οι επελάσεις των «κόκκινων» δεν σταματούσαν. Οι πρωταθλητές Αγγλίας προσπάθησαν δύο φορές να προηγηθούν μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, ωστόσο και η μπάλα κατέληξε άουτ. Η πρώτη με τον Τιάγκο, του οποίου το σουτ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πίκφορντ και η δεύτερο με τον Μανέ που δεν έπιασε καλά το σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημιχρόνο προσπαθήσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ωστόσο δεν είχε γίνει κάποια αξιόλογη τελική, μέχρι το 59ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Χάμες Ροντρίγκες έβγαλε μία εντυπωσιακή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο η κεφαλιά του Ριτσάρλισον σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Αντριάν.

Στο 65ο λεπτό, ο Κολομβιανός άσος αποφάσισε να τελειώσει μόνος του την φάση. Συγκεκριμένα, βρήκε κενό χώρο στη μεσαία γραμμή και με δυνατό σουτ, ανάγκασε τον Αντριάν σε μία δύσκολη επέμβαση.

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε. Συγκεκριμένα, ο αμυντικός της Έβερτον, Μίνα έδιωξε την μπάλα πάνω στον Μοχάμεντ Σαλάχ και εκείνος εκτέλεσε με την μία τον Πίκφορντ για το 2-1, στο 72ο λεπτό.

Τα «ζαχαρωτά», ωστόσο, αντέδρασαν και προσπάθησαν να βρουν τον δρόμο της ισοφαρίσης. Στο 82ο λεπτό, τα κατάφεραν με τον συνήθη ύποπτο. Ο Κάλβερτ-Λιούιν έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή της Λίβερπουλ και έφερε το ματς στα ίσια.

Οι δύο ομάδες πίεζαν συνεχώς για να πετύχουν το γκολ της νίκης, ωστόσο το έργο των γηπεδούχων έγινε πιο δύσκολο. Συγκεκριμένα, στο 90ο λεπτό, ο Ριτσάρλισον έκανε επικίνδυνο τάκλιν στον Τιάγκο και είδε την κόκκινη κάρτα.

Η φάση του αγώνα, έγινε στις καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα, στο 92ο λεπτό, ο Μανέ έδωσε στον Χέντερσον και εκείνος με πλασέ, νίκησε τον Πίκφορντ, κάνοντας το 2-3. Ωστόσο το VAR είχε διαφορετική άποψη. Συγκεκριμένα, αποφάσισε ότι ο Σάντιο Μανέ ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης και έτσι το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

Έβερτον: Πίκφορντ, Ντιν, Κιν, Μίνα, Κόουλμαν (Γκόντφρεϊ 31′), Γκόμες (Σίγκουρντσον 72′), Άλαν, Ντουκουρέ (Ιβόμπι 78′), Ροντρίγκες, Κάλβερτ-Λιούιν, Ριτσάρλισον.

Λίβερπουλ: Αντριάν, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ (Γκόμεζ 11′), Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Χέντερσον, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνιο (Ζότα 78′).