Οι κάτοικοι εννέα γαλλικών πόλεων όπου θα επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους εκείνη την περίοδο για λόγους εργασίας ή για ταξίδια που έχουν κλείσει από προηγουμένως δεδομένου ότι μπορούν να επιδείξουν τα σχετικά έγγραφα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι θα επιτρέπεται η διανομή φαγητού από εστιατόρια στη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που θα επηρεάσει περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

Επί ποδός η Αστυνομία

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε πως 12.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας που θα ισχύσει από το Σάββατο.

Η αστυνομία δεν θα επιβάλει τον «κανόνα των έξι» στις ιδιωτικές συναθροίσεις, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έδωσε εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες οκτώ μεγάλες πόλεις χθες, Τετάρτη, προκειμένου να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα των μολύνσεων κοροναϊού.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ