Σε ένα ισορροπημένο μέχρι το τέλος παιχνίδι στο Βελιγράδι, η Ζαλγκίρις βρήκε τον τρόπο να πάρει το τρίτο σερί διπλό στην Ευρωλίγκα νικώντας με 75-69 τον Ερυθρό Αστέρα.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ. Ερυθρός Αστέρας και Ζαλγκίρις πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το πέμπτο λεπτό όταν και οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Τζόρνταν Λόιντ πήραν προβάδισμα επτά πόντων (11-4). Ωστόσο, το σύνολο του Μάρτιν Σίλερ με καλάθια των Λεκαβίτσιους, Γιακουμπάιτις και Γιανκούνας έφεραν το ματς στην απόλυτη ισορροπία στη λήξη της πρώτης περιόδου (19-19).

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Λιθουανοί με καλάθια του Λοβέρν έβρισκαν απάντηση στο σκορ που έδιναν στους Σέρβους οι Ουόλντεν και Κούζμιτς και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τρεις πόντους του Γκέμπεν που έφεραν τους φιλοξενούμενους στο +6.

Εκείνος που ανέλαβε για τη Ζαλγκίρις στην αρχή του δεύτερου μέρους ήταν ο Χέιζ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ με τρίποντο έγραψε το 33-42 (21′), ωστόσο με εννέα πόντους του Νταβίντοβατς, ο Ερυθρός πήρε προβάδισμα (44-42) μέχρι να απαντήσει και πάλι ο Χέιζ για το 44-45.

Εκείνοι που στη συνέχεια πήραν τη «σκυτάλη» για τις δύο ομάδες ήταν οι Λεκαβίτσιους και Λόιντ, ενώ με το καλάθι του Ρούμπιτ η τρίτη περίοδος «έκλεισε» με τη Ζαλγκίρις στο +2.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Σίλερ πήρε προβάδισμα με επτά πόντους στο 33′ έπειτα από τρίποντο του Γιανκούνας. Λόιντ, Ουόλντεν και Χολ έφεραν το σύνολο του Ομπράντοβιτς στο -2 ένα λεπτό πριν τη λήξη, ωστόσο με βολές των Λεκαβίτσιους, Γκριγκόνις και Χέις οι Λιθουανοί πήραν τρίτο σερί διπλό στην Ευρωλίγκα.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν για ακόμα μια φορά ο Τζόρνταν Λόιντ με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Λούκας Λεκαβίτσιους ξεχώρισε για τους νικητές με 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 33-39, 60-62, 69-75