Τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ σχολίασε ο δικηγόρος των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάσης Καμπαγιάννης κάνοντας λόγω για υποκρισία του κυβερνώντος κόμματος.

Κλητεύθηκε και έγινε άφαντος

Ο κ. Καμπαγιάννης μάλιστα καταγγέλλει ότι η ΝΔ ήταν το μοναδικό κόμμα που δεν προσήλθε στη διάρκεια της δίκης και σημείωσε ότι κλητευθείς ήταν ο νυν υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος ήταν άφαντος και και ξεγλίστρησε από την υποχρέωση προσέλευσης στο δικαστήριο.

Μάλιστα ο κ. Καμπαγιάννης επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία για την κλήτευση βουλευτών οφειλόταν στην προσπάθεια των δικηγόρων του ΚΚΕ προκειμένου στο δικαστήριο να τεκμηριωθεί ο ναζιστικός και εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής.

Λωτοφάγοι

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Καμπαγιάννης γράφει:

«Η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας και η δίκη της Χρυσής Αυγής

Η Νέα Δημοκρατία υποδύεται εκ των υστέρων τον διώκτη του ναζισμού και του φασισμού, με την άνεση που της δίνει το μαξιλαράκι της καταδικαστικής απόφασης. Όμως, όσοι εργαστήκαμε στη δίκη και γνωρίζουμε από τα μέσα τη διαδικασία, δεν μπορούμε να πειστούμε τόσο εύκολα για την ειλικρίνεια των σχετικών δηλώσεων. Και όχι γιατί είμαστε κακόπιστοι.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής του Κομμουνιστικού Κόμματος κλήτευσαν, ως μάρτυρες, βουλευτές από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με προφανή σκοπό να επαναβεβαιώσουν όλα όσα είχαν ειπωθεί στην προδικασία για τον ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου μορφώματος.

Πράγματι, οι μάρτυρες προσήλθαν και κατέθεσαν. Όχι όμως όλοι. Το μοναδικό κόμμα που δεν προσήλθε στη διάρκεια της δίκης ήταν η Νέα Δημοκρατία. Κλητευθείς ήταν ο Βασίλης Κικίλιας, ο νυν Υπουργός Υγείας, ο οποίος ήταν άφαντος και ξεγλίστρησε από την υποχρέωση προσέλευσης στο δικαστήριο.

Για την ιστορία, να πούμε ότι προσήλθαν και κατέθεσαν η Μαρία Κανελλοπούλου, πρώην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Ρήγας, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ο Σπύρος Λυκούδης, βουλευτής τότε με το Ποτάμι και ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Ας μαζευτούν λοιπόν κάποιοι, γιατί δεν είμαστε λωτοφάγοι».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμπαγιάννης έχει επίσης προχωρήσει σε μια καταγγελία σοκ για τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής  με την αστυνομία και μάλιστα είχε αποκαλύψει «ότι αυτοί που πήγαν να σκοτώσουν τους εντολείς μου άλλαξαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής μέσα στην Aστυνομία»!

Η ΝΔ οφείλει δύο απαντήσεις

Με αφορμή αυτή τη σημερινή καταγγελία του κ. Καμπαγιάννη αλλά και τις βολές του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη κατά του Αντώνη Σαμαρά ότι έβαλε στοπ «ενώ ήμασταν έτοιμοι να τυλίξουμε τη Χρυσή Αυγή» πριν από τη δολοφονία Φύσσα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος επανήλθε ζητώντας απαντήσεις από τη ΝΔ.

«Σήμερα η Ν.Δ. οφείλει δύο απαντήσεις. Οφείλει να απαντήσει σε όσα αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά, κ. Ρουπακιώτης, σχετικά με το μπλόκο του Μεγάρου Μαξίμου στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ όπως είπε ήταν έτοιμοι να «τυλίξουν τη Χρυσή Αυγή» πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οφείλει επίσης να απαντήσει σε όσα αποκάλυψε και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, κ. Καμπαγιάννης, ότι η Ν.Δ. ήταν το μοναδικό κόμμα που δεν κατέθεσε στο δικαστήριο κατά των νεοναζί» δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε:

«Η σημερινή απόφαση για την άρνηση κάθε ελαφρυντικού στους νεοναζί αποτελεί άλλη μία απάντηση στα ψέματα και τη λάσπη της Ν.Δ. για τον ποινικό κώδικα που θα «έριχνε στα μαλακά» τη Χρυσή Αυγή.

Η μικροπολιτική αντιπαράθεση, τα ψέματα και η θεωρία των δύο άκρων που επέλεξε να επιστρατεύσει τις τελευταίες μέρες η Ν.Δ. δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τον πανικό της, ούτε τις ευθύνες της για το ξέπλυμα των νεοναζί».