Το παράνομο πριβέ κορονο-πάρτι είχε ακόμα και σόου. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να προσλάβουν ζογκλέρ για να προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα στους καλεσμένους.

Δυνατή μουσική. Φωνές από τους παρευρισκόμενους. Χορός. Κανένα μέτρο προστασίας. Ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς αποστάσεις, χωρίς κανένα ίχνος ανησυχίας για τον κοροναϊό.

Τα απομεινάρια του έξαλλου πάρτι βρίσκονται μέχρι και σήμερα στο πίσω μέρος του κτιρίου στον Βοτανικό. Άδεια μπουκάλια βότκας, ουίσκι και τζιν παραταγμένα πάνω στο πεζούλι και κάτω πεταμένα πλαστικά ποτηράκια, σακούλες και σκουπίδια.

Το κάλεσμα για τα ιδιωτικά πάρτι γίνεται μέσω μηνυμάτων σε κλειστές ομάδες στα μέσα δικτύωσης, ελάχιστη ώρα πριν την ώρα έναρξης. Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος κάποιος να «καρφώσει» το σημείο που μπορεί να είναι σπίτι, υπόγειο, αποθήκη, ακόμα και υπόγεια διάβαση ή ταράτσα όπως αυτό το πάρτι.

Τόσο σίγουροι είναι εκείνοι που διοργανώνουν αυτά τα πάρτι «βόμβα» για την δημόσια υγεία, που ειρωνεύονται ακόμα και δια μικροφώνου τις αρχές. Δεκάδες νεαροί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, ήταν καλεσμένοι στο πάρτι που έγινε πριν λίγες ημέρες στην Αγ. Παρασκευή και αποκάλυψε το MEGA. Ή το πάρτι που έγινε σε κλαμπ των Αθηνών, με τον έναν να χορεύει δίπλα στον άλλο.

Με τον αριθμό των διασωληνωμένων να φλερτάρει τα τελευταία 24ωρα με τους 100 και την Αττική να «νοσεί» από τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα, τα κορονο-πάρτι συνεχίζουν να είναι μια «πληγή» που δεν λέει να κλείσει.

Τι κι αν η Αχαΐα τελεί υπό έκτακτα μέτρα, τι κι αν μόλις την περασμένη Παρασκευή παρουσιάζαμε στο Live News αυτήν την εικόνα απίστευτου συνωστισμού στα περίφημα 193 σκαλιά της Αγ. Νικολάου στην Πάτρα. Δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Και πάντα, υπό το βλέμμα αστυνομικών που βρίσκονται μεν εκεί, δεν επεμβαίνουν δε.

Συνωστισμός και στη πλατεία Γεωργίου. Κάποιοι κάθονται στα παγκάκια, άλλοι στα πεζούλια, συζητούν μεταξύ τους, σε απόσταση αναπνοής. Χωρίς τη μάσκα που είναι υποχρεωτική. Χωρίς ίχνος διάθεσης να κρατηθεί στο ελάχιστο μια απόσταση.

Τα απομεινάρια του πάρτι στην ταράτσα στον Βοτανικό: Άδεια μπουκάλια και σκουπίδια

Στην εγκαταλειμμένη αποθήκη στο Βοτανικό, όπου το βράδυ του Σαββάτου έγινε το κορωνοπάρτι, βρέθηκε η κάμερα του LIVE NEWS. Στο χώρο υπάρχουν πολλά άδεια μπουκάλια, γεγονός που δείχνει ότι και ο κόσμος που βρέθηκε εκεί ήταν αρκετός. Επίσης, τα «απομεινάρια» του πάρτι, μαρτυρούν οργάνωση, αφού δεν έλειπε τίποτα από όσα θα χρειάζονταν οι παρευρισκόμενοι, τόσο από ποτό, όσο και από φαγητό αλλά και θέαμα.

Ραντεβού… συνωστισμού στα σκαλιά του Αγ. Νικολάου μόλις κλείσουν τα μπαρ της Πάτρας

Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού που σημειώνονται μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα στα σκαλιά του Αγ. Νικολάου στην Πάτρα.

Στο σημείο συγκεντρώνονται περισσότερα από χίλια άτομα, με αρκετούς να μην φορούν μάσκες και να μην τηρούν αποστάσεις, πάρα το γεγονός ότι πάνω από 60 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα την τελευταία εβδομάδα.