Μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση εξετάζει η ΑΕΚ για την αντικατάσταση του Ταϊρίς Ράις. Η Ένωση βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον 27χρονο πόιντ γκαρντ (1.83), Τζος Γκρέι, για τον οποίο το καλοκαίρι είχε ενδιαφερθεί και ο Παναθηναϊκός.

Η υπόθεση δεν είναι εύκολη καθώς ο παίκτης έχει αρκετά υψηλό κασέ ενώ μπορεί να βρει συμβόλαιο two-way σε ΝΒΑ και στη G-League αλλά ο Μάκης Αγγελόπουλος χειρίζεται προσωπικά την υπόθεση και θέλει να τον φέρει στην Ελλλάδα.

Οι επίσημες υποχρεώσεις για την ΑΕΚ ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο με το παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό για τη Basket League ενώ στις 21 Οκτωβρίου οι «κιτρινόμαυροι» ρίχνονται και στη μάχη του BCL της νέας σεζόν. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα ήθελε να έχει τον αντικαταστάτη του Ράις το συντομότερο δυνατό και η ΑΕΚ προσπαθεί να το κάνει πράξη.

O Γκρέι έχει φοιτήσει σε τρία διαφορετικά πανεπιστήμια (Texas Tech, Odessa, LSU) αλλά δεν κατάφερε να επιλεγεί στο draft του ΝΒΑ το 2016.

Εχει παίξει επτά ματς συνολικά στο ΝΒΑ με Σανς και Πέλικανς αλλά εκεί που έκανε σπουδαία πράγματα ήταν στη G-League όπου μέτρησε 132 παιχνίδια έχοντας 18 πόντους, 5,8 ασίστ, 4,5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα με τους Μπέιχοκς, την θυγατρική των Πέλικανς.