Ένα νέο τηλεπαιχνίδι ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω κάτω στην ψυχαγωγία του κοινού.  Το «Ένα εκατομμύριο Yen», το πιο ανατρεπτικό παιχνίδι γνώσεων κάνει πρεμιέρα αύριο στις  18.40 στο Mega.

Η Σμαράγδα Καρύδη που έχει ταυτίσει το όνομά της με το χιούμορ αλλά και την παιχνιδιάρική διάθεση, κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή στο Mega αναλαμβάνει να μοιράσει ένα εκατομμύριο πραγματικά γιεν. Τι πρέπει να συμβεί για να αναδειχτεί κάποιος μεγάλος νικητής; Πρέπει να είναι έξυπνος, γρήγορος αλλά και στοιχειωδώς ενημερωμένος.

Το «Ενα εκατομμύριο Υen» είναι ένα καθηλωτικό παιχνίδι γνώσεων, με παραπλανητικές αλλά και  ταυτόχρονα απλές ερωτήσεων που μπερδεύουν και τους πιο  έμπειρους παίκτες. Γιατί οι ερωτήσεις εκφωνούνται με ένα τρόπο που έχει ιδιαίτερη σημασία…

Πρώτα εκφωνούνται οι απαντήσεις και μετά τίθεται η ερώτηση, με την λέξη «κλειδί» να ακούγεται τελευταία. Οι παίκτες έχουν μόνο πέντε δευτερόλεπτα να απαντήσουν. Αν απαντήσουν σωστά και γρήγορα κερδίζουν 20.000 ¥, ενώ αν απαντήσουν λάθος χάνουν 20.000 ¥, γιατί εδώ τα λάθη πληρώνονται!

Σε ένα σκηνικό επηρεασμένο από την Άπω ανατολή, οι τηλεθεατές δεν θα θέλουν να τελειώσουν οι ερωτήσεις.. ποτέ! Ο νικητής προκύπτει με τη λήξη του παιχνιδιού, αφού ανά πάσα στιγμή τα πάντα ανατρέπονται. Αλλά και ο χαμένος παίκτης του τελικού δεν φεύγει με άδεια χέρια, γιατί κερδίζει ένα χορταστικό γεύμα σούσι!

Λίγο πριν την πρεμιέρα, η Σμαράγδα Καρύδη μιλάει στα «Νέα».

Γιατί «Ένα εκατομμύριο Γεν»;

Δεν ήταν δική μου ιδέα. Απλώς το θεώρησαν ότι επειδή είναι κάπως ανάποδο το παιχνίδι και παράξενο, θα έχει πλάκα να έχει  κι έναν παράξενο τίτλο. Στην πραγματικότητα δίνουμε Γεν. Όποιος θέλει βέβαια μπορεί να πάρει το έπαθλο σε ευρώ. Φάνηκε στους ανθρώπους του Mega αστείο, ότι κλείνουμε το μάτι. Αφού έτσι κι αλλιώς πρώτα ακούγονται οι απαντήσεις και μετά η ερώτηση στο παιχνίδι κι όλο το θέμα είναι να βρεις σε πέντε δευτερόλεπτα να προσπαθήσεις να φανταστείς τι θα εκφωνήσω ώστε να προλάβεις τους άλλους ν’ απαντήσουν σωστά γιατί η ερώτηση που ξεκινάω να λέω μοιάζει να είναι κάποια αλλά ουσιαστικά είναι μια άλλη απ’ αυτή που συνήθως περιμένει κανείς.

Αν είσασταν παίκτρια κι όχι παρουσιάστρια στο παιχνίδι, πώς θα πηγαίνατε;

Αχ θέλω πάρα πολύ να παίξω. Τα παιχνίδια που παρουσιάζω έλεγα πάντα «αχ τι ωραία, να ήμουν παίκτρια και να έπαιζα». Καλά πιστεύω ότι θα τα είχα πάει. Δεν είμαι κακή στα παιχνίδια. Δεν ξέρω αν θα έφτανα τελικά αλλά δεν θα πάτωνα κιόλας. Το έπαιξα λίγο όταν μου το παρουσίασαν το παιχνίδι και είχα όρεξη κι έλεγα «κάντε μου άλλη μία ερώτηση, άλλη μία».

Mega βλέπετε;

Mega βλέπω κι εγώ χαρεί τρομερά που άνοιξε ξανά. Γιατί για όλους μας ήταν μια στεναχώρια εκείνο το μαύρο που έπεσε. Που πέθαινε πολύ και το βλέπαμε να πεθαίνει, ψυχοραγούσε. Χάρηκα πολύ που ξεκίνησε γιατί είναι και οι άνθρωποι πίσω από το κανάλι. Οι οποίοι αρκετοί από το παλιό Mega είναι μέσα και χάρηκα που τους ξαναβρήκα.

Φέτος που η καλλιτεχνική σεζόν είναι στον αέρα, εσείς πώς το αντιμετωπίζετε;

Είναι προβληματικό το θέμα αλλά είναι και πρωτόγνωρο. Εγώ για το πρώτο κομμάτι της σεζόν είχα αποφασίσει ότι δεν θα κάνω θέατρο. Μιλάω με τους συναδέλφους μου που είναι σε πρόβες και είναι μία ταλαιπωρία γιατί δεν ξέρουν τι θα γίνει. Δεν έχει δοθεί μια οδηγία για το πού θα πάει αυτό το πράγμα. Αν θα κλείσουν, αν θ ‘ ανοιγοκλείνουν. Είναι όλα παράξενα. Γιατί πες ότι βρίσκεται ένας τρόπος με το υπουργείο, μ’ ένα πρωτόκολλο και τα κρούσματα δεν είναι τόσο πολλά ώστε να γίνει lockdown κι αρχίζουν τα θέατρα. Αν ένα κρούσμα σκάσει μέσα στο θέατρο, πρέπει να κλείσει για 14 ημέρες. Είναι τόσο δύσκολο πράγμα. Σίγουρα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, που δεν ξέρω κι αυτό πόσο ευφικτό είναι, κάπως να επιδοτηθούν οι άνθρωποι που δεν θα δουλέψουν. Να είναι κάποιο επίδομα, κάποιες φοροαπαλλαγές, δεν ξέρω και πώς είναι τα οικονομικά αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Γιατί εγώ και κάποιοι άλλοι, είμαστε από τους τυχερούς που μπορούμε και κάνουμε τηλεόραση. Υπάρχουν άλλοι ηθοποιοί που παίζουν μόνο στο θέατρο. Και είναι και πλειοψηφία αυτοί.

Ουσιαστικά είναι η τηλεόραση για εσάς ένα μαξιλαράκι ασφαλείας τη δεδομένη στιγμή;

Ναι, φυσικά. Και πάντα ήταν η τηλεόραση. Όλοι οι ηθοποιοί θέλουμε να έχουμε παρουσία στο θέατρο κι αν δεν έχεις, στην πραγματικότητα δεν είσαι ηθοποιός γιατί εκεί είναι όλο το θέμα. Στην τηλεόραση μπορεί να παίξει ο οποιοσδήποτε. Εγώ είμαι από τους τυχερούς που μπορούσα και είχα πάντα και τις δύο πόρτες ανοιχτές και στην πραγματικότητα διάλεξα να μην κάνω τηλεόραση τα τελευταία χρόνια γιατί ήθελα να κάνω θέατρο και δεν μπορώ πια μεγαλώνοντας και θέλοντας μια άλλη ποιότητα ζωής να τα κάνω και τα δύο μαζί γιατί είναι εξαντλητικό. Όμως υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που κάνουν μόνο αυτό και γιατί τους έτυχε αλλά και γιατί δεν έχουν βρει ανοιχτή την πόρτα της τηλεόρασης αλλά και γιατί δεν θέλουν να κάνουν τηλεόραση. Θέλουν ν’ αφιερωθούν μόνο στο θέατρο. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος γι’ αυτούς τους ανθρώπους να μην πεθάνουν από την πείνα. Από την άλλη ξέρω ότι είναι για πολλές δουλειές πρόβλημα. Είναι προβληματικό όλο το θέμα. Δεν είναι μόνο οι καλλιτέχνες. Βέβαια, αν τελικά ούτε lockdown γίνει και τα εστιατόρια εξακολουθούν να είναι ανοιχτά και τα μπαρ δεν καταλαβαίνω γιατί να μην είναι και τα θέατρα. Τα θέατρα είναι πιο ασφαλείς χώροι από αυτά. Μπορείς και παρακολουθείς την παράσταση με μάσκα, δεν τρως, δεν πίνεις, δεν γελάς, δεν φωνάζεις, δεν κινείσαι. Είναι ο πιο ασφαλής χώρος από αυτούς που συγχρωτίζονται άνθρωποι. Οπότε πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα. Δεν ξέρω γιατί κάθε μέρα ακούμε κι άλλα κρούσματα κι εγώ δεν είμαι απ’ αυτούς που το έχουν πάρει ελαφρά. Δηλαδή φοβάμαι, δεν μ’ αρέσει και για την υγεία μου και των γύρω μου.

Στο νέο τηλεπαιχνίδι του MEGA, οι τηλεθεατές μπορούν να γίνουν και εκείνοι παίκτες, μέσω της ειδικής εφαρμογής «1ekyen» που θα έχουν την ευκαιρία να «κατεβάσουν» σε κινητά τηλέφωνα μέσω App Store και Google Play. Έτσι, θα μπορούν να απαντούν από το σπίτι σε πραγματικό χρόνο στις ερωτήσεις που θέτει η Σμαράγδα Καρύδη on air και καθημερινά να κερδίζουν ξεχωριστά δώρα. Η εφαρμογή διατίθεται προς όλους εντελώς δωρεάν.