Ένα από τα θύματα του κοροναϊού είναι και η εστίαση. Τα μαγαζιά της Αττικής πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο της πανδημίας

Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης μπαίνουν τα μπαρ τα κέντρα διασκέδασης και τα μαγαζιά εστίασης στην Αθήνα τα οποία θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και θα ανοίγουν στις 5 το πρωί. Το προσωπικό θα φορά μάσκα, ενώ στα τραπέζια θα κάθονται έως 4 άτομα.

Όπως λέει στην κάμερα του MEGA ο Γρηγόρης Καίσαρης που η οικογένειά του διατηρεί ουζερί για δεκαετίες, έχουν ήδη χαθεί θέσεις εργασίας κι ο τζίρος έχει λιγοστέψει. «Πολλά μαγαζιά έρχονται από ζημιά από πέρυσι, άλλα γιατί ήταν τουριστικά, άλλα γιατί είχαν κλείσει τελείως και τώρα φέτος θα έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Επίπεδα… ετοιμότητας

Το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη με τα 4 επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας της χώρας και σε ποιο από αυτά ανήκει ο κάθε νομός.

Σύμφωνα με το επίπεδο 1, τα μαγαζιά κλείνουν στη 01:00. Με το επίπεδο 2 στις 00:30 και με το επίπεδο 3 στις 00:00, ενώ στο τέταρτο επίπεδο υπάρχει… καραντίνα.

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών. «Ο κόσμος και βγαίνει έξω δεν κρατιέται και είναι επικίνδυνο».

Διχασμός για το ωράριο λειτουργίας

Οι καταστηματάρχες της Αθήνας ζητούν να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας έως τη 01:00, κάποιοι άλλοι ωστόσο διαφωνούν.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ζητούν από την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημά τους και προτείνουν να επιδοτηθεί το ενοίκιο και να μειωθεί ο Φ.Π.Α. προκειμένου να μειωθεί η ζημιά και να μη χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA