Δεν ήταν μόνο ο πιο μακιγιαρισμένος Ντόναλντ Τραμπ των τελευταίων πολλών μηνών. Ηταν και ο πιο αμήχανος αυτός που εμφανίστηκε χθες ενώπιον των αμερικανών πολιτών για να δηλώσει πως ήταν θεόσταλτο δώρο το γεγονός πως προσβλήθηκε από τον κοροναϊό και να διαφημίσει τη θεραπευτική αγωγή που λαμβάνει ως πολύ αποτελεσματική παρά τις ενστάσεις των ειδικών.

Είναι και αυτός ένας λόγος για τον οποίο μία από τις παλαιότερες επιστημονικές επιθεωρήσεις των ΗΠΑ, η «New England Journal of Medicine», έσπασε μια παράδοση πολιτικής ουδετερότητας δύο και πλέον αιώνων ζητώντας από τους αμερικανούς πολίτες να καταψηφίσουν στις εκλογές τον Ντόναλντ Τραμπ με μια επιστολή που υπογράφει από κοινού η συντακτική της ομάδα.

«Δεν έχουμε τη σωστή ηγεσία γι’ αυτήν την πανδημία» αναφέρεται στο κείμενο της επιθεώρησης, συντάκτης του οποίου είναι ο διευθυντής δρ Ερικ Ρούμπιν. «Η κρίση της πανδημίας αποτέλεσε ένα τεστ για την ηγεσία της χώρας (…) Αλλες χώρες έλαβαν σκληρές αποφάσεις. Εδώ στις ΗΠΑ απέτυχαν σε αυτό το τεστ. Παρέλαβαν μία κρίση και τη μετέτρεψαν σε τραγωδία» σημειώνει ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Παρασκευή