Η… ώρα της αλήθειας έφτασε για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Την Παρασκευή (9/10), στις 21:00, οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους, στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η ελληνική «μητέρα των μαχών» αποτελεί διαχρονικά έναν «must se» αγώνα της διοργάνωσης, αφού διακυβεύεται το γόητρο, ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, δύο συλλόγους που μετρούν 9 τίτλους στη διοργάνωση τα τελευταία 24 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός θα πάρει θέση στο τζάμπολ έχοντας νικήσει στη Μόσχα την Χίμκι (76-78) στην πρεμιέρα, ενώ ο Ολυμπιακός προέρχεται από ήττα (67-68) από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, στο ΣΕΦ.

Τα προβλήματα απουσιών είναι περισσότερα, πάντως για τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να υπολογίζει στους Χάουαρντ Σαντ Ροος και Άαορον Ουάιτ, όχι όμως και στους Λευτέρη Μποχωρίδη, Πιερ Τζάκσον. Μόνο με… θαύμα προλαβαίνουν οι δύο τελευταίοι. Εκτός για τον Ολυμπιακό είναι μόνο ο Γάλλος φόργουορντ, Λιβιό Ζαν-Σαρλ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ζοζέφ Μπισάνγκ (Γαλλία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).