Εξάσκηση σε όλα τα είδη Ναυτικού Πολέμου περιείχε το «μενού» της άσκησης «Λόγχη» που πραγματοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό σε συνεργασία και με την Πολεμική Αεροπορίας σε Μυρτώο Πέλαγος, θάλασσα Κυθήρων και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) από τη Δευτέρα 05 έως την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2020, διεξήχθη η προγραμματισμένη εθνική άσκηση μικρής κλίμακας «ΛΟΓΧΗ» στη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου Πελάγους, Κυθήρων και νοτιοδυτικά ν. Κρήτης, με τη συμμετοχή πλοίων της Διοίκησης Φρεγατών, της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, της Διοίκησης Πλοίων Επιτήρησης, της Διοίκησης Υποβρυχίων, Ε/Π από τη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν σε όλα τα είδη ναυτικού πολέμου και έμφαση δόθηκε στην εκτέλεση προκεχωρημένων γυμνασίων πυρών κατά στόχων αέρος και επιφανείας. Πρόκειται για έναν τομέα, τη ρεαλιστική εκπαίδευση, στον οποίο δίνουν μεγάλο βάρος το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων