Στην κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο έχοντας διαγνωστεί με κοροναϊό, αναφέρεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που παρήγαγε το κοκτέιλ αντισωμάτων που χορηγήθηκε στον αμερικανό πρόεδρο.

Ο Τραμπ δίνει τώρα μάχη με τον ιό, λέει ο ίδιος.

Σημειώνεται πως η εταιρεία βιοτεχνολογίας του Dr. Leonard Schleifer ανέπτυξε κοκτέιλ αντισωμάτων που δόθηκε στον Τραμπ πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον γιατρό, ο Τραμπ έλαβε δόση 8 γραμμαρίων ως προληπτικό μέτρο. Επίσης, του χορηγήθηκε ψευδάργυρος, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μεταλατονίνη και ασπιρίνη.

«Αν κερδίσει ο ιός, θα έχει σοβαρές συνέπειες…»

Ο Dr. Schleifer δήλωσε στο CNN: «Ο Τραμπ δίνει μάχη με τον ιό. Το ανοσοποιητικό του σύστημα αγωνίζεται ενάντια σε αυτόν και, αν ο ιός κερδίσει, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, προφανώς».

Όπως είπε «ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για διάφορους λόγους, όπως η ηλικία. Αν του χορηγήσουμε τα αντισώματά μας, ελπίζουμε ότι θα δώσουμε αρκετή ώθηση στο ανοσοποιητικό του σύστημα, ώστε να μπορέσει να το κερδίσει και να ανακάμψει πλήρως».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτή είναι η στρατηγική. Έχουμε πολλά δεδομένα, αλλά είμαστε ακόμα στην πειραματική φάση. Ωστόσο, από τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και έχουμε άτομα που κινδυνεύουν, πιστεύουμε ότι είναι λογικό να τους χορηγήσουμε αντισώματα».