Είναι απολύτως απαραίτητο ο πρώην αντιπρόεδρος και νυν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να εξεταστεί για κοροναϊό, σύμφωνα με τον ιατρικό ρεπόρτερ του CNN, Δρ. Σαντζέι Γκούπτα.

Αιτία για αυτό, το γεγονός ότι οι δύο άνδρες βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση το βράδυ της Τρίτης, στο πλαίσιο του πρώτου ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε στο Κλίβελαντ.

«Πρέπει να εξεταστεί αμέσως. Βρέθηκε σε κοντινή απόσταση με κάποιον που έχει κοροναϊό», δήλωσε ο Γκούπτα.

Η σύσταση μάλιστα αυτή έγινε πριν ο Τραμπ εισαχθεί στο νοσοκομείο όταν ακόμη ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι τόσο ο αμερικανός πρόεδρος όσο και η πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ «είναι καλά».

Όμως «όπως ξέρετε πολύ καλά, αν λάβετε υπόψη σας και την περίπτωση της βοηθού του, Χόουπ Χικς, μπορείς να μεταδώσεις τον ιό – ενδεχομένως και ακόμη πιο εύκολα – πριν αναπτύξεις ορισμένα από τα συμπτώματα, κατά την προ-συμπτωματική περίοδο», προειδοποιούσε ο Γκούπτα.

Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Τραμπ συμμετείχαν στο πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο βρίσκονταν σε απόσταση, σε βάθρα που είχαν στηθεί στις άκρες της σκηνής.

Ο Μπάιντεν ενδέχεται να στεκόταν αρκετά μακριά από τον Τραμπ για να γλιτώσει τη λοίμωξη, όμως «σε εσωτερικό χώρο, θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ο ιός λειτουργεί όπως ο καπνός», τονίζει ο Γκούπτα.

Δεν είναι γνωστό αν οι δύο άνδρες είχαν αλληλεπίδραση στα παρασκήνια ή πίσω από τις κάμερες.