Ακόμα και το ταξίδι εντός Γερμανίας μπορεί επίσης να έχει συνέπειες για τους πολίτες λόγω κοροναϊού, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag), το οποίο βρίσκεται αποκλειστικά στη διάθεση των ραδιοτηλεοπτικών δικτύων RTL και ntv.

Από το έγγραφο προκύπτει ότι σε ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια οι πολίτες πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα εάν φθάνουν από μια περιοχή υψηλού κινδύνου εντός της Γερμανίας. Μέχρι στιγμής, η καραντίνα αφορούσε περιοχές υψηλού κινδύνου στο εξωτερικό.

Περιοχές υψηλού κινδύνου

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει: «Σε τέσσερα κρατίδια (Βερολίνο, Μεκλεμβούργο-Πομερανία, Ρηνανία-Παλατινάτο και Σλέσβιχ-Χολστάιν), οι κανονισμοί για την προστασία από τις λοιμώξεις από την 1η Οκτωβρίου 2020 προβλέπουν την υποχρέωση απομόνωσης στο σπίτι, ακόμη και αν ένα άτομο προέρχεται από περιοχή υψηλού κινδύνου εντός Γερμανίας» .

H εφαρμογή, εν τούτοις, προσκρούει στα διαφορετικά πρωτόκολλα των κρατιδίων για το πότε μια περιοχή ή ένα ολόκληρο κρατίδιο μπορούν να χαρακτηρισθούν υψηλού κινδύνου.

Επίσης, για τους βουλευτές που ταξιδεύουν υπηρεσιακά, από άλλα μεν κρατίδια προβλέπεται ότι δεν ισχύει γι΄ αυτούς ο κανονισμός για καραντίνα, ενώ άλλα προβλέπουν την εξαίρεσή τους υπό προϋποθέσεις, κάτι το οποίο περιπλέκει την κατάσταση, δεδομένου ότι η έδρα του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου βρίσκεται στο κρατίδιο Βερολίνο, το οποίο περιλαμβάνεται στο έγγραφο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ