Για τον Ολυμπιακό ήταν δεδομένο πως δε θα ήταν εύκολα τα πράγματα στον όμιλο του Champions League.

Γι’ αυτό άλλωστε και πρόκειται για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα, και βάσει των όσων έχουν πετύχει στην Ευρώπη οι Ερυθρόλευκοι την τελευταία δεκαετία, είναι σίγουρο πως θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους κόντρα σε κάθε αντίπαλο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής έμαθαν τους αντιπάλους τους και οι δύο Δικέφαλοι.

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ σίγουρα δεν μπορούν να πανηγυρίσουν για τις κληρώσεις τους, αλλά επίσης δεν τους απαγορεύεται να κάνουν όνειρα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αφού δεν τους έτυχε κάποιο μεγαθήριο.

Αυτό που είναι δεδομένο αυτήν τη στιγμή, λοιπόν, είναι ότι έχουμε 18 ματς σίγουρα για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και… βλέπουμε.

Παιχνίδια από τα οποία σίγουρα και νίκες θα μπορέσουν να πάρουν οι ομάδες μας αλλά και αρκετούς βαθμούς, που θα ανεβάσουν την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Μπορεί να πέσαμε και πάλι στη 18η θέση, ωστόσο αν κοιτάξει κανείς το ranking θα διαπιστώσει πως μέχρι και τη 14η θέση οι χώρες που είναι από πάνω έχουν μείνει μόνο με έναν εκπρόσωπο.

Οι Κύπριοι μόνο με την Ομόνοια, που είναι και στον όμιλο του ΠΑΟΚ, οι Σέρβοι με τον Ερυθρό Αστέρα, οι Ελβετοί με τη Γιανγκ Μπόις και οι Δανοί με τη Μίντιλαντ.

Η διαφορά από τη 14η Δανία είναι περίπου στους 4.000 βαθμούς (27.375 με 23.400), δεν είναι μικρή, αλλά σίγουρα υπάρχουν ελπίδες για να γίνει η υπέρβαση.

Και τι θα σημαίνει μια ενδεχόμενη άνοδος της Ελλάδας στη 14η θέση;

Θα σημαίνει ότι ο πρωταθλητής θα πηγαίνει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.