Στην ακύρωση του διορισμού της χρυσαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες το μέγαρο Μαξίμου μετά το σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση του προέδρου της Βουλής να υπογράψει το αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου ως πρώην προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας.

Αναζητείται φόρμουλα

Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά βρίσκονται σε διαβουλεύσεις οι συνεργάτες του πρωθυπουργού με τον Κώστα Τασούλα προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα για την ματαίωση του αδιανόητου πολιτικά διορισμού της συζύγου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς σε ελάχιστα 24ωρα αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής.

Προς ώρας ο πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αντιδράσει επισήμως στις οργισμένες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ωστόσο κύκλοι της Βουλής δικαιολογούσαν την απόφαση Τασούλα επικαλούμενοι το τυπικό και το διαδικαστικό των προβλέψεων του κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με τον οποίο τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου και στο πλαίσιο αυτό «ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου υπαλλήλου και να πάρει τη θέση του η κα Ζαρούλια. Έκανε χρήση του δικαιώματος που έχει ως πολιτικός αρχηγός. Ο πρόεδρος της Βουλής δεν μπορούσε να υποδείξει πιο πρόσωπο θα επιλεγεί να πάρει τη θέση».

Καμία διαδικαστική δικαιολογία

«Η απάντηση του κ. Τασούλα δείχνει ότι στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει κατανοήσει τι έκανε. Καμία διαδικαστική δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει δεκτή για την πολιτική επιλογή του με τον διορισμό της κας Ζαρούλια, ηγετικού στελέχους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πέντε μέρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης, αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας:

«Αναρωτιόμαστε αν τουλάχιστον ο Κ. Μητσοτάκης κατανοεί το πολιτικό σφάλμα που αδυνατεί να κατανοήσει ο κ. Τασούλας, ή επικροτεί την απόφασή του».

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια».

Είναι πρόκληση

«Είναι αδιανόητο η ΝΔ να βάζει στη Βουλή, εκείνους που ο ελληνικός λαός επέλεξε να αφήσει εκτός. Δεν άλλαξε τον κανονισμό, ενώ θα μπορούσε. Η δε υπογραφή του ΦΕΚ πρόσληψης της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή λίγες ημέρες πριν την έκδοση απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, είναι πρόκληση» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Οργή για κάθε δημοκράτη

Το ΚΚΕ ζητάει την ανάκληση του διορισμού της υπόδικης στη δίκη της Χρυσής Αυγής και συζύγου του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ για αδιανόητο φάουλ του προέδρου της Βουλής κάνει λόγο το ΜέΡΑ25.

«Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας.

Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής» αναφέρει το ΚΚΕ.

Τους ξαναβάζει από την πίσω πόρτα στη βουλή

«Την ίδια ώρα που όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες ενώνονται κάτω από το σύνθημα «οι Ναζί στη φυλακή», ο κ. Τασούλας τους ξαναβάζει από την πίσω πόρτα στην Ελληνική Βουλή αποδεχόμενος τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου. Αδιανόητο φάουλ» επισημαίνει το ΜέΡΑ25.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα 24ωρα πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου για την πολύκροτη δίκη για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΦΕΚ της απόφασης του προέδρου της Βουλής με την οποία διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος του κοινοβουλίου η χρυσαυγίτισσα πρώην βουλευτής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

Ερωτήματα για τη σκοπιμότητα του διορισμού

Σύμφωνα με το ΦΕΚ του διορισμού, η Ελένη Ζαρουλία διορίζεται με βάση τον κανονισμό της Βουλής ο οποίος σε δύο άρθρα του προβλέπει ότι υφίσταται η δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων να ορίζουν μετακλητούς στην Βουλή των Ελλήνων.

Ωστόσο η χρονική στιγμή του διορισμού της κας Ζαρούλια προκαλεί ερωτήματα για τη σκοπιμότητά του.