Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μπαίνει στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα για να πραγματοποιήσει επαναληπτικά τεστ στους ηλικιωμένους που μένουν εκεί και δεν βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Ταυτόχρονα δίνεται μάχη με τον χρόνο για να εντοπιστεί το κρούσμα «μηδέν» και να γίνει ολοκληρωμένη ιχνηλάτηση προτού η διασπορά του ιού ξεφύγει. Παράλληλα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων απολυμαίνουν την περιοχή εκτός του κτιρίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν. Ένας ιερέας και ένας ψάλτης έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα με τους κατοίκους να είναι ανάστατοι λόγω του μεγάλου ιικού φορτιού στην περιοχή.

Χθες το βράδυ κατέληξε ένας 79χρονος από κοροναϊό ο οποίος είχε μεταφερθεί από το γηροκομείο στο ΓΝΑ και ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο 79χρονος ήταν ένας από τους πρώτους που εμφάνισαν συμπτώματα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο από τις 21 Σεπτεμβρίου, κάτι που αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου μιλώντας στην εκπομπή Live News.

Αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής παραμένει ποιες ήταν οι ενέργειες που έγιναν την εβδομάδα που μεσολάβησε από τα πρώτα κρούσματα έως την ημέρα που διαγνώστηκαν θετικοί δεκάδες γέροντες στην μονάδα

Την ίδια ώρα, εγείρονται ερωτήματα γύρω από ένα έγγραφο που κλήθηκαν να υπογράψουν συγγενείς των τροφίμων με το οποίο αποδέχονταν πως η επιχείρηση δεν είχε καμία ευθύνη στην περίπτωση που κάποιος ηλικιωμένος νοσούσε από ιογενές σύνδρομο, ορολογία που πιθανώς περιλαμβάνει και τον Covid 19.

Αυξάνονται τα κρούσματα στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα κρούσματα στο γηροκομείο του Αγ. Παντελεήμονα ανέρχονται σε 47 στο σύνολο. Μεταξύ αυτών 42 ηλικιωμένοι και πέντε εργαζόμενοι. Στο γηροκομείο πραγματοποιούνται κάθε μέρα επαναληπτικά τεστ. Όσοι είναι αρνητικοί θα παραμένουν στη δομή, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφέρονται σε νοσοκομεία.

Η έκρηξη των κρουσμάτων στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα έφερε την παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση, και την έρευνα έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια, προκειμένου να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η διασπορά του ιού στη δομή, αλλά και ποιος ήταν ο «ασθενής μηδέν».

Θα αναζητήσουν επίσης αν χάθηκε πολύτιμος χρόνος με ευθύνη της διοίκησης του γηροκομείου, αλλά και αν τηρούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA