Η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο και τον τρόπο ελέγχου της διασποράς.

Η κ. Παγώνη υπεραμύνθηκε της γενικευμένης χρήσης της μάσκας στην Αττική, λέγοντας πως «είναι το πιο βασικό και πρέπει να γίνει τώρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει εφαρμοστεί, θα σώσει ζωές».

«Αν παρθεί κι αυτό το μέτρο και γίνει μία επανεκτίμηση σε 15 μέρες και έχουμε αύξηση κρουσμάτων, αύξηση διασωληνωμένων, αύξηση θανάτων, αύξηση νοσηλευομένων τότε θα πρέπει τα μέτρα να είναι πιο σκληρά» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια, το πρόβλημα είναι οι συνωστισμοί στις πλατείες, τα πάρκα κλπ κι «επειδή την ημέρα ο κόσμος πρέπει να δουλέψει, η οικονομία πρέπει να ενισχυθεί, το βράδυ θα πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα, εκεί που υπάρχει συνωστισμός, εκεί δεν ακούει κανένας, δεν κρατάνε αποστάσεις».

Ερωτηθείσα για την κατάσταση στα ΜΜΜ τόνισε «ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα από το Υπ. Μεταφορών. Ο κόσμος δεν μπορεί να συνωστίζεται».

Δείτε τις δηλώσεις της κ. Παγώνη