Υπό την σκιά των 416 κρουσμάτων πραγματοποιήθηκε η σημερινή σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους στο Μαξίμου.

Έγινε ενημέρωση για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μετά την χθεσινή εικόνα όπου διαπιστώθηκε αύξηση κρουσμάτων ειδικά στην Αττική.

Στο τραπέζι βρίσκεται μια σειρά από μέτρα, όπως η γενική χρήση της μάσκας ή ο περιορισμός των μετακινήσεων κάποιες ώρες.

Ωστόσο, από την κυβέρνηση επαναλαμβάνουν πως το lockdown θα είναι το ύστατο μέτρο και πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι δυναμικό και προσαρμόζεται ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι τα όποια μέτρα λαμβάνονται πρέπει να πληρούν τρεις προϋποθέσεις: να είναι απλά, εφαρμόσιμα και εφικτό να ελεγχθούν.

Με αρνητικά ρεκόρ κλείνει ο Σεπτέμβρης

Με αρνητικά ρεκόρ σε πολλές κατηγορίες κλείνει ο Σεπτέμβρης, ένας δύσκολος μήνας, όπου ο κοροναϊός ζόρισε αρκετά το σύστημα Υγείας, αλλά και πληθυσμιακές ομάδες που μέχρι στιγμής δεν είχαν «δει» τις ικανότητες του φονικού ιού.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τις πρώτες 26 ημέρες του Σεπτεμβρίου συνολικά 122 άνθρωποι πέθαναν από τον κοροναϊό, την ώρα που τα κρούσματα σε καθημερινή βάση παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 7.597 κρούσματα, όπου από αυτά το 50% των κρουσμάτων εντοπίστηκε στην Αττική.

Με δεδομένο ότι έχουν καταγραφεί συνολικά από την αρχή της επιδημίας 388 θάνατοι, προκύπτει πως το 1/3 των θανάτων έχει καταγραφεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Επίσης πέντε ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 την ημέρα κατά μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες καταλήγουν, ανέφερε χθες ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διασωληνωμένων ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας έδωσε απολογιστικά στοιχεία για τις Εντατικές, βάσει των οποίων από την αρχή της επιδημίας σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί 487 ασθενείς, οι 470 από τους οποίους χρειάστηκαν διασωλήνωση.