«Μακρινό σενάριο» χαρακτήρισαν γερμανοί αξιωματούχοι την πιθανότητα να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου οι Γερμανοί αξιωματούχοι εξήγησαν ότι η επιβολή κυρώσεων θα ήταν λανθασμένη στρατηγική, διότι θα μπορούσε να ωθήσει την Τουρκία σε ακόμα πιο ακραίες θέσεις.
Την περασμένη εβδομάδα, η Κύπρος μπλόκαρε τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία, επικαλούμενη την αδράνεια του μπλοκ να λάβει μέτα εναντίον της Τουρκικής προκλητικότητας.
Η Γερμανία δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την εκτόνωση της κρίσης που πυροδότησε η Τουρκία με τη διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες στα ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα, αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου, επικαλούμενη ξένες διπλωματικές πηγές.
Στις 10 Αυγούστου, η Τουρκία έστειλε το ερευνητικό σκάφος του Oruç Reis, με συνοδεία ναυτικού, στην περιοχή μεταξύ της Κύπρου και Κρήτης, πυροδοτώντας μια στρατιωτική κλιμάκωση που ενέπλεξε τα μέλη της ΕΕ Κύπρο, Ελλάδα και Γαλλία.

- Κάτοικοι της Κυψέλης για ζημιές από τα έργα για το Μετρό: «Δεν θα πληρώσουμε την κατασκευή του Μετρό με τις ζωές μας»
- Το φρούτο που λειτουργεί ως φυσικό «Viagra» – Πώς συμβάλει στη βελτίωση των σεξουαλικών επιδόσεων των ανδρών
- Χαλαρές στιγμές για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: Η βουτιά του Greek Freak σε καταγάλανα νερά (vid)







