Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στο χθεσινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, επικρατώντας του αντιπάλου του με 2-0 και είναι βέβαιο ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν κάθε λόγο να είναι τις τελευταίες μέρες στα (πολύ) πάνω τους.

Η αρχή έγινε με την πανηγυρική δικαίωση του συλλόγου και του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όσο και αν προσπάθησαν οι λασπολόγοι να προκαλέσουν πρόβλημα στην ομάδα του λιμανιού δεν τα κατάφεραν κι ένα είναι το σίγουρο.

Ο λαοφιλέστερος σύλλογος της χώρας συνεχίζει ενωμένος την πορεία του για νέες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη και ο κόσμος του Ολυμπιακού απολαμβάνει την πορεία της ομάδας του.

Όσο και αν προσπαθούν οι γνωστοί «κύκλοι» να βάλουν εμπόδια στην πορεία του Ολυμπιακού, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πείσμα και το πάθος των ερυθρόλευκων για να διατηρηθούν στην κορυφή.

Κι όταν μιλάμε για πάθος και πείσμα του Ολυμπιακού, τότε όλοι καταλαβαίνουν για την δυναμική που θα βγάλουν και φέτος οι ερυθρόλευκοι.

Οι πρωταθλητές έκαναν λοιπόν το καθήκον τους στο ματς με τον Παναιτωλικό. Πήραν την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα παιχνίδια και εκμεταλλεύτηκαν την γκέλα του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει ούτε στον Βόλο.

Εστιάζοντας κάποιος στα «κλειδιά» της νίκης του Ολυμπιακού, σίγουρα θα αναφερθεί στον Ματιέ Βαλμπουενά που πέρασε σαν αλλαγή και βοήθησε τα μέγιστα στην επικράτηση των πειραιωτών.

Επίσης ο Σα είχε σημαντική συμβολή στη νίκη των πρωταθλητών ενώ ο Ελ Αραμπί έκανε την δουλειά του ανοίγοντας το σκορ.

Ωστόσο θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνείας στον παίκτη που έχει «καθαρίσει» όλα σχεδόν τα ματς για τους ερυθρόλευκους στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο λόγος για τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, ο οποίος ήταν και στο χθεσινό ματς εξαιρετικός και έκανε την φάση με την οποία «ξεκλείδωσε» το ματς η ομάδα του.

Σίγουρα η μακρινή μεταβίβαση του Βαλμπουενά ήταν εξαιρετική, αλλά θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην κίνηση που κάνει ο Σέρβος στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού.

Κι όχι μόνο βέβαια στην κίνηση αλλά και στην σέντρα – ξυράφι στον Ελ Αραμπί. Από την στιγμή που ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού πήρε την μπάλα εκεί που ήθελε, όλα έγιναν πιο εύκολα για τον Μαροκινό.

Ο Ραντζέλοβιτς είναι από τους πρωταγωνιστές των ερυθρόλευκων στο ξεκίνημα της χρονιάς και ήταν καθοριστικός παίκτης για τις μέχρι στιγμής νίκες των πειραιωτών.

Ήταν ο σκόρερ στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ και με το δικό του γκολ ο Ολυμπιακός πήρε το τρόπαιο.

Ο νεαρός ακραίος επιθετικός ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο ματς με την Ομόνοια στο Καραϊσκάκη, δίνοντας με την είσοδο του στο ματς, φρεσκάδα και κίνηση στην επίθεση των πειραιωτών.

Και χθες βεβαίως είχε την πολύ καλή ασίστ στον Ελ Αραμπί, δείχνοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ότι είναι καλύτερος από πέρυσι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να στηριχθεί στον νεαρό Σέρβο εξτρέμ και ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δείχνει εμπιστοσύνη στον Ραντζέλοβιτς, κερδίζοντας πολλά πράγματα από το ταλέντο και την «εκρηκτικότητα» του παίκτη.

Ο Ολυμπιακός έκανε την «δουλειά» του κόντρα στον Παναιτωλικό και πλέον μπορεί να στρέψει την προσοχή του στην ρεβάνς με την Ομόνοια το βράδυ της Τρίτης.

Με προφανή βέβαια στόχο να «σφραγίσει» την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.