Ο Γκουαρντιόλα είχε τονίσει ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Λέστερ. Και επιβεβαιώθηκε.

Οι αλεπούδες πέρασαν σαν αέρας από το Έτιχαντ, επικρατώντας της άνευρης Μάντσεστερ Σίτι με 5-2, έκαναν το 3Χ3 στην φετινή Premier League και βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Χατ-τρικ ο Βάρντι, γκολάρα ο Μάντισον, πρώτο γκολ για το νέο απόκτημα των Πολιτών, Νέιθαν Άκε.

Αυτή η Λέστερ είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Το επιβεβαίωσε και απόψε κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς δεν πανικοβλήθηκε μετά από το γρήγορο προβάδισμα των Πολιτών με τον Μαχρέζ μόλις στο 4ο λεπτό, έβγαλε  αντίδραση πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, χάρη στο πέναλτι του Μαχρέζ και στο δεύτερο ημίχρονο… τρομοκράτησε την άμυνα της Μάντσεστερ Σίτι σημειώνοντας άλλα τέσσερα τέρματα.

Η αρχή της αναμέτρησης δεν προμήνυε την εξέλιξη που θα έπαιρνε το ματς. Η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ με τον Μαχρέζ, πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Σμάιχελ. Ωστόσο οι Αλεπούδες κόντρα στην ροή του παιχνιδιού έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μπαρνς έφυγε και είδε την κίνηση του Βάρντι, τον οποίο κράτησε από πίσω, μέσα στην περιοχή, ο Γουόκερ. Ο Αγγλός επιθετικός από τη βούλα τίναξε τα δίχτυα του Εντερσον και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Έπειτα ξεκίνησε το πάρτι. Βάρντι με ωραίο τακουνάκι έκανε το 2-1, ενώ λίγο αργότερα και πάλι με εκτέλεση πέναλτι έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην Λέστερ. Η Μάντσεστερ Σίτι πίεζε να μπει και πάλι στην διεκδίκηση του παιχνιδιού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μοναδική της καλή ευκαιρία το δοκάρι του Ντέλαπ. Και από την στιγμή που το 3-2 δεν έγινε ποτέ, η Λέστερ ξαναχτύπησε αυτήν την φορά με τον Μάντισον.

Ο Αγγλος με άπιαστο σουτ νίκησε τον Έντερσον για το 4-1.Ο Ακε μείωσε με κεφαλιά για το 2-4, όμως από νέο πέναλτι, αυτή τη φορά του Μεντί στον Μάντισον, ο Τιέλεμανς διαμόρφωσε το τελικό 2-5, με την Λέστερ να γίνεται η πρώτη ομάδα που βάζει πέντε γκολ στον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Ακε, Γκαρθία, Μεντί, Φερναντίνιο (51′ Ντέλαπ), Ρόδρι, Φόντεν (64′ Τόρες), Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Μαχρέζ

Λέστερ (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Σμάιχελ, Καστάν, Εβανς (80′ Φουχς), Σογιουντσού, Τζάστιν, Μεντί, Αμαρτέι, Τίλεμανς, Πράετ (68′ Μάντισον), Μπάρνς, Βάρντι (85′ Ιεανάτσο).