Αποφασισμένος να βάλει τέλος στην εσωκομματική αμφισβήτηση είναι ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα εισηγήθηκε κατά την σημερινή πολύωρη συνεδρίαση του πρωινού καφέ την συγκρότηση τετραμελούς «επιτροπής δεοντολογίας».

Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπου αναμένεται να ληφθεί και η σχετική απόφαση.

Η επιτροπή αυτή δεοντολογίας -σύμφωνα με πληροφορίες- θα αποτελείται από τη γραμματεά της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη, τον εκπρόσωπο Τύπου Νάσο Ηλιόπουλο, το γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Σκοπός της επιτροπής θα είναι να επιπλήττονται όσοι δημοσίως κινούνται εκτός γραμμής και αποτελούν παραφωνία στο κεντρικό στίγμα που θέλει να εκπέμψει η Κουμουνδούρου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέπεια των χτεσινών αναταράξεων από την παρέμβαση – διαφοροποίηση Τσακαλώτου από την κεντρική γραμμή αλλά και της εσωκομματικής αναστάτωσης που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Τζάκρη.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Τσακαλώτο και για την χρονική συγκυρία κατά την οποία εξέφρασε τις ενστάσεις του για την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα. Και οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα. Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.