Η αλήθεια είναι ότι στην εποχή του κοροναϊού τα έχουμε δει όλα. Τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε… Διότι κάθε φορά που φτάνουμε σε αυτό το συμπέρασμα με… μαθηματική ακρίβεια συμβαίνει κάτι καινούριο, το οποίο μας επιβεβαιώνει πως… δεν τα είχαμε δει όλα.

Μια τέτοια περίπτωση συνέβη στην Αυστραλία όπου μια αεροπορική εταιρία εμπνεύστηκε τις πτήσεις στο πουθενά! Με λίγα λόγια η εταιρία λανσάρει το κόνσεπτ του ότι αξία έχει το ταξίδι -στους αιθέρες- και όχι ο προορισμός.

Συγκεκριμένα, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας, η Qantas κάνει το παραπάνω πράξη, εγκαινιάζοντας τις «πτήσεις στο πουθενά».

Μπορεί στην προ κοροναϊού εποχή, για τους περισσότερους οι αερομεταφορές ήταν ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος μετακίνησης στον πλανήτη, ωστόσο, καθώς η πανδημία οδήγησε σε σφράγισμα συνόρων και καραντίνα εκατομμυρίων ανθρώπων, το «πάγωμα» των πτήσεων ήταν μονόδρομος.

Μπορεί πολλά σύνορα να παραμένουν ακόμα κλειστά και πολλά ταξίδια να προβλέπουν καραντίνα έως και 14 ημέρες, ωστόσο με την εν λόγω ιδέα τα αεροπλάνα θα μπορούν να πετούν χωρίς να τους ενδιαφέρουν αυτοί οι περιορισμοί.

Από ψηλά, οι φανατικοί των αιθέρων θα μπορούν να θαυμάσουν διάσημα αξιοθέατά όπως το λιμάνι του Σίδνεϊ, το Ουλουρού και τον Μέγα Κοραλλιογενή Ύφαλο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν θα λείπουν οι εν πτήσει εκπλήξεις – που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και έναν διάσημο συνεπιβάτη!

Η «πτήση στο πουθενά» θα πραγματοποιείται με Boeing 787 Dreamliner -αεροσκάφη που συνήθως εκτελούν διηπειρωτικά ταξίδια. Το Dreamliner είναι διάσημο για τα μεγάλα παράθυρά του, που κάνουν την παρατήρηση από ύψος 10.000 μέτρων ιδανική εμπειρία.

Η πτήση QF787, αναμένεται να απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ στις 10 Οκτωβρίου και να επιστρέψει εκεί επτά ώρες αργότερα. Τα 134 εισιτήρια, σε business class, premium οικονομική και οικονομική, με κόστος από 787  έως 3.787 δολάρια Αυστραλίας εξαντλήθηκαν μέσα σε 10 λεπτά!

Σημειώνεται πως, αυτή τη στιγμή, ο στόλος της Qantas είναι καθηλωμένος, καθώς εκτελούνται ελάχιστες πτήσεις από και προς την ήπειρο, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών.