Ένα γκολ από τον Ζίφκοβιτς και ένα αυτογκόλ. Όπως ακριβώς με την Μπενφίκα. Αλλά αυτή τη φορά το αυτογκόλ ήταν από την πλευρά του ΠΑΟΚ, το σημείωσε ο Μιχάι και ο Ατρόμητος έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ να υποπέσει στην πρώτη του γκέλα στο πρωτάθλημα (1-1).

Οι Ασπρόμαυροι λίγες ημέρες μετά την μεγάλη επιτυχία επί της Μπενφίκα κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πάρουν μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα όμως απέναντι σε μια σφιχτή άμυνα δυσκολεύτηκαν. Μπορεί στο 57’  ο ΠΑΟΚ να βρήκε δίχτυα με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, όμως ισοφαρίστηκε μετά από λάθος διώξιμο της μπάλας από τον Μιχάι, που σημείωσε αυτογκόλ. Ο Δικέφαλος προσπάθησε μέχρι το τέλος του αγώνα να βρει ένα δεύτερο τέρμα όμως δεν τα κατάφερε.  Από αύριο (19/9), οι Θεσσαλονικείς, είναι υποχρεωμένοι να στρέψουν την προσοχή τους στον πρώτο τελικό για τα play offs του Champions League με την Κράσνονταρ.

Με το ίδιο σύστημα οι δύο ομάδες

Ο Αμπέλ Φερέιρα αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα του για το ματς με τον Ατρόμητο με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να κάθετε κάτω από τα δοκάρια της εστίας του ΠΑΟΚ. Τριάδα στα στόπερ οι Μιχαηλίδη, Βαρέλα και Μιχάι, με τους Γιαννούλη και Μπίσεσβαρ σε ρόλο φουλ μπακ, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στον άξονα οι Σβαμπ – Εσίτι ενώ για πρώτη φορά φανέλα βασικού πήρε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος μαζί με τον Τζόλη πλαισίωναν  επιθετικά τον Σφιντέρσκι.

Ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 3-4-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννιώτη και τριάδα στην άμυνα τους Γκάλο, Γούτα και Στρούγγη.

Ο Κιβρακίδης σε ρόλο του δεξιού μπακ-χαφ, με τον Τομάσεβιτς στα αριστερά και τους Χαρίση-Σαλομόν να αποτελούν το δίδυμο των κεντρικών χαφ. Ο Ραμπέλο και ο Γιακουμάκης  ήταν πίσω από τον προωθημένο Μανούσο.

Δυσκολεύτηκε απέναντι σε σφιχτή άμυνα

Ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά έδειξε διάθεση να βάλει κάτω τη μπάλα αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ που θα του έδινε την δυνατότητα να διαχειριστεί το παιχνίδι διαφορετικά. Ο Ατρόμητος όμως ήταν πολύ καλά διαβασμένος, κλείνοντας όλους τους χώρους και μη επιτρέποντας στους δημιουργικούς χαφ τους Δικεφάλου να ξεδιπλώσουν όλο το ρεπερτόριο τους. Οι γηπεδούχοι και σ’ αυτό το παιχνίδι έπαιξαν από την καλή τους πλευρά αυτή την αριστερή με τον Μπίσεσβαρ να είναι για αρκετά λεπτά της αναμέτρησης θεατής του αγώνα. Αντίθετά αρκετά κινητικοί ήταν οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τζόλης που προσπάθησαν να βρουν τους χώρους και να περάσουν την μπάλα στην περιοχή του Ατρομήτου.

Οι Ασπρόμαυροι προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Γιαννιώτη από στημένες μπάλες από σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά όσες φορές το επιχείρησαν δυσκολεύτηκαν αρκετά. Από τις 7-8 φάσεις που είχαν οι παίκτες του Αμπελ Φερέιρα οι πιο σημαντικές ήταν δύο. Η πρώτη στο 16ο λεπτό όταν ο Ζίβκοβιτς συνδυάστηκε με τον Σβαμπ, ο οποίος είδε τον Σβιντέρσκι, με τον πλασέ του Πολωνού επιθετικού να πηγαίνει πάνω στον τερματοφύλακα του Ατρομήτου. Η δεύτερη στο 40’ ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από τα πόδια του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός με κίνηση που έκανε στην περιοχή, σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ.

Ο Νταμίρ Κάναντι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου προχώρησε σε μια αλλαγή στην επίθεση με τον Κωτσόπουλο να παίρνει την θέση του Μανούσου. Όπως το αφήσαμε το ματς στο πρώτο ημίχρονο έτσι ξεκίνησε στο δεύτερο. Δηλαδή ο ΠΑΟΚ να κλείνει στα καρέ του τον Ατρόμητο και να προσπαθεί με ανάπτυξη και από τις δύο πλευρές να φτάσει στο γκολ. Ο Δικέφαλος απείλησε την εστία του Γιαννιώτη με μια φάση που φαίνεται πως είναι καλά δουλεμένη στις προπονήσεις και την είδαμε και στο ματς με την ΑΕΛ.  Στο 51′ ο Ζίβκοβιτς βρήκε ωραία τον Τζόλη στην περιοχή, εκείνος έπιασε στην κίνηση το σουτ με τον  Γιαννιώτη να ακουμπάει ελάχιστά την μπάλα διώχνοντας την σε κόρνερ.

Έγινε πιο επιθετικός ο Ατρόμητος

Το ματς έγινε συναρπαστικό γιατί ο Ατρόμητος άρχισε να κοιτάει και επιθετικά και μάλιστα απείλησε την εστία του Ζίβκοβιτς. Στο 52’ οι Περιστεριώτες έφυγαν στην αντεπίθεση, άλλαξαν την μπάλα, ο Κιβρακιδης βρέθηκε ελεύθερος στα δεξιά, δοκίμασε το πόδι του με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα σε κόντρα επίθεση, ο Ζίβκοβιτς βγήκε ψηλά για αν κόψει, δεν τα κατάφερε, ο Γιακουμάκης δοκίμασε να πλασάρει, αλλά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με γκολ με το νέο του μαέστρο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Στο 57’ ο Δικέφαλος ξεδιπλώθηκε επιθετικά όταν ο Σβάμπ βρήκε τον Ζίβκοβιτς, εκείνος βρήκε τον Γιαννούλη στα αριστερά, με τον τελευταίο να γυρίσει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ατρόμητος προσπάθησε να απαντήσει με τον Γιακουμάκη να φεύγει στο χώρο, πλάσαρε τον Ζ. Ζίβκοβιτς, ο Ραμπέγιο πήρε το ριμπάουντ, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ισοφαρίστηκε με αυτογκόλ του Μιχάι

Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να φρεσκάρουν τις ομάδες τους στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με τον Νταμίρ Κάναντι να κάνει την ομάδα του λίγο πιο επιθετική και αυτό έφερε το γκολ της ισοφάρισης από τα πόδια ενός παίκτη του ΠΑΟΚ. Στο 77’ ο Ενσκικουλού πάτησε περιοχή, γύρισε με πάσα, στην πορεία βρέθηκε ο Μιχάι, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι και το τέλος του αγώνα ο Δικέφαλος προσπάθησε να βρει ένα δεύτερο γκολ χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς Ζ., Μιχάι, Βαρέλα (81’ Κρέσπο), Μιχαηλίδης, Μπίσεσβαρ (86’ Βρακάς), Γιαννούλης, Σβάμπ, Εσίτι (81’ Νινούα), Τζόλης (72’ Πέλκας), Ζίβκοβιτς Α., Σφιντέρσκι (72’ Κούτσιας)

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης, Σάλομον, Χαρίσης (73’ Ούμπιδες), Τομάσεβιτς (83’ Νάτσο), Ραμπέλο (88’ Σάλομον), Μανούσος,(46’ Κωστόπουλος), Γιακουμάκης.