Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο, αλλά χρόνος για πανηγυρισμούς δεν υπάρχει. Ήδη η προετοιμασία για τους επόμενους στόχους ξεκίνησε. Με το «τερματοφύλακας» να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Οι Ερυθρόλευκοι εξετάζουν όλες τις πιθανότητες, καθώς θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τις επόμενες δύο εβδομάδες, που είναι και οι κρισιμότερες της σεζόν. Καθώς έρχονται τα μεγάλα παιχνίδια των πλέι οφ του Champions League, κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα ή Ομόνοια, που θα κρίνουν την παρουσία των νταμπλούχων στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κάτι που μεταφράζεται σε έσοδα άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ένα πράγμα στο μυαλό του, ενόψει των διπλών ευρωπαϊκών αγώνων: Την κατάσταση του Ζοσέ Σα. Ο βασικός γκολκίπερ του Ολυμπιακού επέστρεψε στην Αθήνα την Παρασκευή, βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό, δήλωσε ότι είναι καλά και ότι δούλεψε πολύ στη διάρκεια του ενός μήνα που έμεινε στην Πορτογαλία και η εικόνα τους στις εγκαταστάσεις του Ρέντη επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του.

Το χέρι του έχει επανέλθει πλήρως, το κάταγμα έχει επουλωθεί, ενώ για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού αποτέλεσε πολύ μεγάλη έκπληξη η κατάστασή του. Και αυτό διότι ο 26χρονος γκολκίπερ έδειξε στην πράξη ότι έχει δουλέψει πολύ. Μάλιστα μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα προπόνησης των τερματοφυλάκων, κάνει επιπλέον δικό του πρόγραμμα ενδυνάμωσης και έδειξε ότι δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να είναι καλά. Και να παίξει στα γνωστά του επίπεδα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αναμένεται να ρισκάρει τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς το σημαντικό είναι ο Σα να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για τα παιχνίδια των πλέι οφ του Champions League. Και όπως όλα δείχνουν, θα είναι. Και θα παίξει.

Από εκεί και πέρα, στην αναμέτρηση με τον Αστέρα ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια του. Με τον 17χρονο να κερδίζει με το σπαθί του τη δεύτερη θέση στους γκολκίπερ των νταμπλούχων, τόσο μετά τη σπουδαία εμφάνισή του στον τελικό με την ΑΕΚ όσο και λόγω του σπουδαίου ταλέντου του. Με τον Πέδρο Μαρτίνς και συνολικά τον οργανισμό του Ολυμπιακού να δείχνουν αποφασισμένοι να πάρουν το όποιο ρίσκο. Από εκεί και πέρα, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αυτή την Παρασκευή, κόντρα στον Αστέρα, ο Μαρτίνς θα ξεκινήσει στην αρχική 11άδα, τόσο τον Χοσέ Χολέμπας όσο και τον Ραφίνια.