Είναι πλέον κι επίσημο. Ο Λιβάι Γκαρσία είναι παίκτης της ΑΕΚ με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ να ανακοινώνει τη μεταγραφή του 22χρονου εξτρέμ στην Ένωση.

Η ομάδα του Ισραήλ απέστειλε το βράδυ υπογεγραμμένη τη συμφωνία για την παραχώρηση του Γκαρσία και αμέσως μετά ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της το γεγονός.

To μόνο που μένει τώρα είναι να έρθει ο παίκτης στην Ελλάδα (ίσως και την Τρίτη), να υπογράψει το συμβόλαιό του και να ανακοινωθεί και από την ΑΕΚ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Μπεϊτάρ που ανταποκρίθηκε στην επιθυμία μου να εξελιχθώ επαγγελματικά και οικονομικά και λειτούργησε με γνώμονα την καριέρα μου.

Φίλοι της Μπεϊτάρ, σας ευχαριστώ θερμά για την αγάπη και την υποστήριξη που μου δώσατε σε όλη τη διάρκεια αυτής της σεζόν.

Ήταν τιμή μου να παίζω για εσάς και για έναν τόσο σπουδαίο σύλλογο και εύχομαι ό,τι καλύτερο» αναφέρει ο Γκαρσία στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

Ο ιδιοκτήτης της Μπεϊτάρ, Μοσέ Χογκ, είπε κι αυτός το δικό του «αντίο» στον παίκτη με μια προσωπική δήλωση: «Ο Λιβάι είναι ο παίκτης που αντιπροσωπεύει τη μαγεία του ποδοσφαίρου.

Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αλλά και εξαιρετικός άνθρωπος που έχει την μεγάλη ευκαιρία να εξελιχθεί στην καριέρα του. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο και ελπίζω να συνεχίσει να προοδεύει συνεχώς».

Πρόκειται για μια μεταγραφή για την οποία η ΑΕΚ θα πληρώσει 2,2 εκατ. ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του παίκτη που με τα μπόνους μπορεί να φτάσουν το ποσό και στα 2,6. Όσον αφορά το συμβόλαιο του Γκαρσία, αυτό θα του αποφέρει 350 χιλ. ευρώ το χρόνο που με τα μπόνους μπορεί να φτάνει και τις 400.