Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, όπου μεταξύ άλλων θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός της  Βόρειας Μακεδονίας θα συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει ο «Economist», ενώ θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γείτονος, τον Ζάεφ θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Φατμίρ Μπιτικί, ο επίσης αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Νικολά Ντιμιτρόφ αλλά και ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Ο Ζόραν Ζάεφ θα απευθύνει ομιλία σε πάνελ συζήτησης, αφιερωμένο στα Δυτικά Βαλκάνια στην τράπεζα του «Economist».

Μητσοτάκης για Πρέσπες: Το ζήτημα έχει κλείσει

Για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας και αν έκλεισε με τη Συμφωνία των Πρεσπών κλήθηκε να απαντήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Όπως είπε «το ζήτημα έχει κλείσει από τη στιγμή που η Ελλάδα κύρωσε τη συμφωνία. Έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας, αλλά η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και σέβεται τις συμφωνίες».

«Μπορεί το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας να έκλεισε με μια κακή συμφωνία, αυτή των Πρεσπών, που οφείλουμε να σεβαστούμε, όμως είναι ανοιχτό το θέμα της σωστής εφαρμογής αυτής της έστω κακής συμφωνίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν συζητήσεις.