Νικηφόρο ξεκίνημα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο για τη Λίβερπουλ στη φετινή Premier League.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας νίκησε 4-3 τη Λιντς στο «Άνφιλντ» στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος σε ένα ματς που είχε καταιγιστική εξέλιξη.

Σε ένα… τρελό πρώτο μέρος, οι «κόκκινοι» πήραν το προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Σαλάχ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Κοχ και από το σημείο του πέναλτι ο Αιγύπτιος έκανε το 1-0.

Η απάντηση από τους νεοφώτιστους ήρθε άμεσα. Ο Χάρισον κατέβασε την μπάλα από τα αριστερά, πέρασε τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και με δυνατό σουτ νίκησε τον Άλισον για το 1-1 στο 12ο λεπτό.

Η Λίβερπουλ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στο παιχνίδι. Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Φαν Ντάικ ανενόχλητος στον αέρα με τρομερή κεφαλιά έκανε το 2-1.

Ωστόσο, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα βρήκε ξανά τη λύση. Ο Φαν Ντάικ έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, κάνοντας λάθος στην άμυνα και έδωσε την ευκαιρία στον Μπάμφορντ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 30ό λεπτό.

Οι «κόκκινοι», όμως, πέτυχαν και τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα. Η μπάλα έφτασε στον Σαλάχ, ο οποίος με φοβερό σουτ από τα δεξιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μεσλιέρ, κάνοντας το 3-2 στο 33ο λεπτό.

Η Λίβερπουλ απείλησε πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μεσλιέρ να μπλοκάρει το σουτ του Βαϊνάλντουμ στο 49ο λεπτό. Ωστόσο, η Λιντς άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή της και κατάφερε να ισοφαρίσει για τρίτη φορά στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, βγήκαν στην επίθεση και ο Κλιχ με ωραίο τελείωμα από τα δεξιά μέσα στην περιοχή έκανε το 3-3 στο 66ο λεπτό.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σκόραρε στο 79ο λεπτό με τον Φαν Ντάικ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Κέρτις Τζόουνς στην αρχή της φάσης.

Η Λίβερπουλ συνέχισε την πίεση, έχασε ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά με Βαϊνάλντουμ και Φιρμίνο και τελικά βρήκε τη λύτρωση για ακόμη μια φορά με τον Σαλάχ.

Ο Φαμπίνιο κέρδισε πέναλτι και ο Αιγύπτιος από τα έντεκα βήματα διαμόρφωσε το τελικό 4-3 στο 88ο λεπτό, πετυχαίνοντας παράλληλα χατ-τρικ.