Η υπόθεση του Λέο Μέσι ήταν ίσως η πιο «καυτή» του φετινού καλοκαιριού. Ο Αργεντινός είχε ρίξει τη «βόμβα» του με την επιθυμία να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα, ωστόσο ο σύλλογος δεν του το επέτρεψε στηριζόμενη πάνω στη μεγάλη ρήτρα του ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα ο Μέσι να παραμείνει κάτοικος Βαρκελώνης.

Ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε όλη την υπόθεση, δεν ήταν άλλος από τον πατέρα του, Χόρχε Μέσι. Πάνω σε αυτό στάθηκε ο παλαίμαχος επιθετικός, Έρναν Κρέσπο, ο οποίος δήλωσε πως εάν ο pulga είχε έναν επαγγελματία και έμπειρο ατζέντη, θα είχε καταφέρει να κερδίσει την αποχώρηση που επιθυμούσε από τους «μπλαουγκράνα».

«Το θέμα σε τέτοιες περιστάσεις είναι , με όλο το σεβασμό στον Χόρχε Μέσι, ότι χρειάζεται να έχεις ένας επαγγελματία δίπλα σου. Δεν είναι το ίδιο να μιλάει ένας επαγγελματίας μάνατζερ με το να μιλάει ο πατέρας σου… Ο ατζέντης δεν θα ασχοληθεί με τα οικογενειακά θέματα και χρειάζεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις», ανέφερε ο πρώην επιθετικός των Τσέλσι, Πάρμα, Λάτσιο Μίλαν και Ίντερ.