Ύστερα από ένα μυθικό παιχνίδι που κρίθηκε σε δύο παρατάσεις, οι Ράπτορς επικράτησαν με 125-122 των Σέλτικς και ισοφάρισαν σε 3-3 τη σειρά.

Έτσι, η πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής, όπου ήδη περιμένουν οι Χιτ, θα κριθεί σε έβδομο ματς, που θα γίνει τα ξημερώματα του Σαββάτου (04:00).

Οι πρωταθλητές έδειξαν ότι ποτέ δεν πρέπει να τους ξεγράφεις και με μια φοβερή εμφάνιση σε ένα σπουδαίο ματς πήραν τη νίκη που ήθελαν, έπειτα από 50 λεπτά παιχνιδιού.

Πρώτος σκόρερ για τους μεγάλους νικητές ήταν ο εντυπωσιακός Λάουρι, που σταμάτησε στους 33 πόντους πετυχαίνοντας κρισιμότατα καλάθια, και τον ακολούθησαν οι Πάουελ με 23 και ΒανΒλιτ με 21 και επίσης κρίσιμους πόντους.

Για τους ηττημένους, που είχαν σε τραγική μέρα τον Ουόκερ, ο οποίος θύμισε τον χθεσινό Μπλέντσο έχοντας μόλις 5 πόντους και μένοντας χωρίς λόγο 52 ολόκληρα λεπτά στο ματς, ο Μπράουν είχε 31 και 16 ριμπάουντ, ο Τέιτουμ έφτασε τους 29 με 14 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ο Σμαρτ 23 και ο Τάις, που πήγε να πάρει μόνος του τη δεύτερη παράταση, 18.