Μετά από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (10/09) μεταξύ της Ευρωλίγκας και των ομάδων, αποφασίστηκε πως η έναρξη της διοργάνωσης θα γίνει κανονικά την 1η του Οκτώβρη.

Ταυτόχρονα υπήρξε συζήτηση για το υγειονομικό πρωτόκολλο που οφείλουν να ακολουθηθούν από τις ομάδες, για να μπορέσει να γίνουν οι αναμετρήσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ενεργό ρόλο στη συζήτηση και τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι είχε ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να προχωρούν σε δύο προτάσεις που ήχησαν καλά στα αυτιά των συμμετεχόντων.

Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους λοιπόν πρότειναν η διοίκηση της διοργανώτριας αρχής να ζητήσει από τις κυβερνήσεις των χωρών να εξαιρέσει τις αποστολές των ομάδων  που μετέχουν στην Ευρωλίγκα από τα μέτρα που υπάρχουν λόγω της πανδημίας.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προτεινε πως πρέπει να τοποθετηθεί από κάθε χώρα ένας άνθρωπος που θα μπορεί να συζητά με την Ευρωλίγκα αλλα και την κυβέρνηση. Αυτός λοιπόν θα πρέπει να φέρνει σε επαφή τους φορείς για να μπορούν να βρίσκονται λύσεις σε σύντομο διάστημα και να αποφεύγονται χρονοβόρες διαδικασίες.